museum floortje dessing

Floortje Dessing opent eigen museum

In het Museum van Floortje, in een speciaal omgebouwde wachtruimte, zijn objecten en gebruiksvoorwerpen te zien uit Oceanië. Floortje koos haar favoriete objecten uit het geheime depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen, de verzamelnaam van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Het Museum van Floortje is tot en met 23 juli geopend en gratis te bezoeken, daarnaast heeft het ook een eigen plekje in de drie musea.

Museum van Floortje

De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen bestaat uit ruim 375.000 objecten en gebruiksvoorwerpen uit de hele wereld. Om meer van deze bijzondere collectie te kunnen tonen is een wachtruimte op het perron omgebouwd tot mini museum. Onder andere Floortje Dessing is voor dit project in het geheime depot op zoek gegaan naar haar favoriete objecten. Bekijk hier het filmpje van dit bezoek.

Stille Zuidzee

Tijdens haar reizen maakte Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee de meeste indruk op Floortje. De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen in die regio en er zijn dan ook diverse objecten te vinden die hier een verbinding mee hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot de prachtigste sieraden.

Verborgen schatten

Het grootste gedeelte van de collectie die het NMVW beheerd ligt opgeslagen in het depot. Met dit unieke project wil het NMVW, samen met de BankGiro Loterij, ProRail en NS deze verborgen schatten niet alleen openbaar maken, maar ook naar het publiek toe brengen. De bezoekers krijgen een inkijkje in de wereldwijde culturele verschillen en overeenkomsten. Want op verschillen na, zijn we allemaal hetzelfde.

Vanaf woensdag 21 juni om 19:30 uur is het Museum van Floortje een maand lang te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!