formentera

Formentera organiseert zen en meditatie weekend

Waar Ibiza bekend staat als party-eiland en hippie-enclave wil Formentera zich liever onderscheiden als familievriendelijke bestemming en vakantieoord voor rustzoekers. De 69 km lange witte kustlijn en het azuurblauwe water zijn een relax- en zwemparadijs en het eiland biedt talrijke activiteiten die zijn afgestemd op jongeren en volwassenen: denk aan paardrijden, kanoën, zeilen, snorkelen, fietsen en wandelen.

Hoofd leegmaken

Voor diegenen die hun hoofd eens helemaal leeg willen maken, is het Zen weekend van 12-14 oktober het moment om dat te doen. Drie dagen lang wordt een uitgebreid programma georganiseerd met een keur aan activiteiten waaronder, yoga, pilates, mindfulness en aromatherapie. Tevens worden er lezingen gegeven over deze onderwerpen maar ook over bijvoorbeeld anti-gymnastiek, het Paleo- en het Eco-dieet. Daarnaast kan men deelnemen aan wandelingen en duiken en kan men een markt bezoeken met biologische streekproducten.

Workshops & lessen

Voor wie alle workshops en activiteiten wil volgen, betaalt eenmalig een bedrag van 150 euro. Uiteraard kan men ook kiezen uit het aanbod: activiteiten kosten ieder 60 euro om deel te nemen. Voor workshops betaalt men 35 euro. Pilateslessen worden gegeven in het leuke plaatsje Es Calo de San Agustin door Adiana Bertocchi en Albia Rigo, de mindfulness lessen door Victoria Alemán, het Eco-dieet door Clara Castelloten het Paleo-principe wordt toegelicht door Dani Pagueroles. Voor de lessen is kennis van het Spaans noodzakelijk.

Bijzondere locaties

Veel van de activiteiten vinden in de openlucht plaats en soms binnen. De locatie voor yogalessen is het schitterende hotel Blanco in Es Pujols. Voor de aromatherapielessen is gekozen voor een van de mooiste hotels op het eiland – Cala Saona hotel. De antigym cursus wordt gegeven in de mooie tuin van hotel Casbah – een oase van rust. De biologische markt vindt men op en rondom het centrale plein van de hoofdstad San Francisco.

Formentera

De gemiddelde temperatuur in oktober overdag is 24 graden. Nadere informatie over het volledige programma en een aanmeldingsformulier vind je hier . Voor informatie over het eiland ga naar deze site. Dit is de vierde keer dat het Zen festival op Formentera georganiseerd wordt. Het eiland bereikt men vanaf Ibiza via een snelle (30 minuten) of wat langzamere boottocht. Deze bootverbinding gaat ongeveer 20x per dag.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!