10 items in backpack

Ga je backpacken: tips voor avontuurlijke reizigers

Ben jij het avontuurlijke type dat van verre reizen naar bijzondere oorden houdt? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.

Alles wat je er nog bij kan proppen is natuurlijk mooi meegenomen, maar let er wel op dat wanneer je je rugzak helemaal vol stopt deze niet meer mag wegen dan 20 kg anders kun je problemen krijgen met het inchecken op het vliegveld.

Wat moet er beslist mee in je backpack?

De rugzak/backpack

Misschien wel het meest belangrijke wat je meeneemt op reis, omdat al je spulletjes hierin mee moet zien te slepen. Gelukkig hoef je niet perse een dure rugzak te kopen om een goede te hebben, zolang de rugzak maar stevig en solide is. Het is wel belangrijk om goed te kijken of de rugzak die je wil kopen bij je past. Kijk of je geen last van je rugzak krijgt en of dat je het gewicht goed op je heupen kunt dragen, en niet met je schouders.

Flightbag

Omdat je rugzak overal mee naar toe moet kan het handig zijn om een flightbag te kopen. Dit is een zak die je om je rugzak heen kunt doen zodat je rugzak niet beschadigd raakt of dat hij nergens achter blijft hangen. Misschien is nog wel het belangrijkste dat ze geen drugs of andere zaken in je rugzak kunnen stoppen, nadat je je rugzak op de lopende band hebt gezet.

Goede stevige schoenen

Afhankelijk van jouw reisdoel kies je een paar goede schoenen. Laat je hierbij adviseren door de ‘kenners’ in een speciale outdoor of (berg)schoenenzaken. Toegegeven, ze zijn beslist niet goedkoop, maar je hebt er echt veel profijt van! Ga je naar warme oorden, dan kun je beter voor stevige sandalen kiezen. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop.

Slippers

Niet overal waar je kunt douchen onderweg is het even fris en schoon zoals je thuis gewend bent. Uit het oogpunt van hygiëne is het dus verstandig om tijdens het douchen badslippers te dragen, en om je voeten niet te verbranden op het strand.

Hoed of pet

Past deze echt niet meer in je rugzak, dan als je aankomt er meteen maar even eentje kopen. Echt bijna iedereen loopt er mee rond, dus je loopt absoluut niet voor schut. Doe je het niet dan heb je kans dat je de vellen van je oren of van je hoofd af moet halen omdat ze verbrand zijn. Zeker als je gaat werken in de zon is dit een must!

Zaklamp

In veel winkels hebben ze de wat duurdere Maglite zaklapjes deze zijn erg goed en geven veel licht. Ze 2 werken op penlite batterijen en hebben een extra halogeen pitje als reserve in de zaklamp zitten. Ze zijn wat duurder dan de gewone zaklamp maar zeker de moeite waard ook na je vakantie.

Tape

Nee, je begint geen klusvakantie, maar een rolletje tape komt echt heel vaak onverwachts van pas. Je kunt zo snel kleine (nood)reparaties uitvoeren aan je tent of slaapmat.

Zakmes

Neem een handig zakmes waarbij minimaal de volgende dingen op het zakmes zitten: kurkentrekker, opener, mes en een pincet.

EHBO pakketje

Koop een klein kant en klaar EHBO setje en stop daar nog wat extra losse pleisters in. Deze komen je waarschijnlijk handig van pas. Check ook even of er jodium in zit, anders even een flesje erbij kopen.

Klamboet

Als je naar een gebied gaat waar de malaria mug leeft is het verstandig om je eigen klamboe mee te nemen. Je gezondheid is te belangrijk om aan het toeval over te laten. Daarnaast beschermt een klamboe niet alleen tegen muggen, maar ook tegen al het andere wat rondkruipt…

Reisdagboek(je)

Echt ontzettend leuk maar vooral ook heerlijk voor na je reis. Je vergeet namelijk ontzettend snel waar je ook al weer allemaal bent geweest, wat je hebt gezien en wie je hebt ontmoet. Niet als je het in je reisdagboek schrijft zodat je het later allemaal nog eens opnieuw kan beleven!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!