Ga zuinig om met mobiele data op reis

Sta jij ook op het punt om weer heerlijk op vakantie te gaan  naar een mooie bestemming? De zomer is weer begonnen en veel mensen gaan er even lekker tussenuit. Een weekje naar het strand, een leuke stad bezoeken of een rondreis maken in een land hier ver vandaan. Waar je ook naartoe gaat, de kans is groot dat je je smartphone overal mee naartoe neemt. Niet alleen om mooie foto’s te maken maar ook om het thuisfront af en toe iets te laten weten.

Binnen de EU kun je tegenwoordig bellen, sms’en en data gebruiken vanuit je gewone bundel, ook wel dataroaming genoemd. Ga je echter op reis buiten de EU of heb je maar een beperkt aantal mb’s in je bundel, ga dan zuinig om met je databundel. Wij zetten een aantal tips op een rij die jou kunnen helpen bij het zuinig omgaan met je data, en de kosten voor dataroaming buitenland niet te hoog oplopen.

Gebruik wifi wanneer het kan

Op veel plekken op vakantie kun je gebruik maken van een draadloze internetverbinding via wifi. Op die manier kun je data gebruiken zonder dat het ten koste gaat van de mb’s uit je bundel. Let er wel op dat je veilige netwerken gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het netwerk van je hotel of van een restaurant. Vertrouw je het netwerk niet, maak er dan geen verbinding mee.

Schakel pushberichten uit

Ook op jouw smartphone staan waarschijnlijk verschillende apps die gebruik maken van pushberichten. Dit zijn berichten van apps die je willen laten weten dat er iets aan de hand is. Denk bijvoorbeeld aan Facebook die pushberichten stuurt als je getagd bent, je mail-app die een bericht stuurt als je een e-mail hebt ontvangen of een weer-app die jou wil vertellen dat het in Nederland begint te regenen. Deze berichten kosten data op de momenten dat jij het wellicht niet wil gebruiken.

Download bestanden als je nog thuis bent

Ook op vakantie kan het voorkomen dat je even wil ontspannen en bijvoorbeeld een film wil kijken op Netflix, of een aflevering van je favoriete serie. Apps als Netflix en Videoland geven je de optie om thuis al afleveringen via de app te downloaden, zodat je ze op een later moment kunt bekijken. Zo kun je het thuis via je eigen netwerk downloaden en kost het je geen data in het buitenland. Tot en met 31 juli ontvang je bij KPN drie maanden gratis Netflix wanneer je een Internet pakket of Internet en TV afsluit.

Ben bewust van je dataverbruik

Op je smartphone kun je in de gaten houden hoeveel data je verbruikt hebt in een bepaalde periode. Ook kun je inzien welke van jouw favoriete apps de meeste data verbruiken. Zo kun je in de gaten houden hoeveel data jij in het buitenland al verbruikt hebt en kun je dataverbruik minderen als het einde van jouw databundel in zicht komt. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de rekening van je provider na je vakantie.

Ga optimaal genieten van je vakantie maar let daarbij dus wel op je dataverbruik. Met deze slimme tips kun jij onbezorgd gebruik maken van je smartphone in het buitenland zonder dat je een hoge rekening hebt als je thuis komt. Fijne vakantie!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!