lastminute zomervakantie singles

Gambia: the smiling coast

Als je zin hebt om in de winter naar een warm oord te gaan, dan denken de meeste mensen aan een lange vlucht, veel tijdsverschil en dan natuurlijk als beloning lekker zon, zee en strand! Maar het kan ook een stuk relaxter. Neem een relatief korte vlucht (6 uur) en je bent in Gambia! Er is maar 1 uur tijdsverschil dus je zult geen last hebben van een jetlag!

Klimaat Gambia

Gambia ligt op de uiterste westpunt van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Er heerst hier een subtropisch klimaat, dus met de zon zit het goed in de wintermaanden. Het droge seizoen begint in oktober en duurt tot half juni. Het komt voor dat er in deze hele periode geen druppel regen valt. Gemiddeld heb je zo’n 10 uur zon per dag en de temperatuur ligt tussen de 25 en 35 graden. De zee temperatuur ligt tussen de 20 en 27 graden.

Afrika light

Gambia is het kleinste land van Afrika en is niet veel groter dan Noord-Brabant en Gelderland samen. Het land ligt aan de rivier de Gambia, waardoor het een heel smal (tussen de 20 en 50 km) en langgerekt (ong. 320 km) land is. De officiële taal is Engels. Gambia ligt dan wel in Afrika, maar het is wel echt Afrika light. Je kan op safari gaan, maar dat is dan een jeepsafari zoals je die kent uit bijvoorbeeld Portugal of Griekenland. The big five zul je hier dus niet tegenkomen, maar wel de mooiste vogels, apen en heel veel baobab bomen.

Wat te doen in Gambia?

De meeste mensen gaan naar Gambia om een weekje rust te pakken. Lekker op het strand liggen, zonnen en een duik nemen zijn de belangrijkste onderdelen van je vakantie. Maar je kan ook veel verschillende activiteiten ondernemen. Een jeepsafari mag uiteraard niet ontbreken, maar denk bijvoorbeeld ook aan een boottocht op de Gambia rivier, het bezoeken van verschillende natuurreservaten, paardrijden, golfen, fietsen en een bezoek aan de markt van Seregunda.

Echte Afrika!

Dit laatste is echt een beleving op zich! Op de markt van Seregunda doen de locals hun inkopen. Je kan hier echt alles krijgen. Van huisraad tot kleding, van vis tot gereedschap, van baobabsap tot fietsen. Bedenk het maar en je vindt het hier. Het leukste is eigenlijk om bij een barretje te gaan zitten en de karavaan aan mensen en spullen aan je voorbij te laten trekken. Dit is het echte Afrika!

Eten en drinken

Ook voor lekker eten en drinken ben je aan het goede adres in Gambia. Er zijn veel verschillende restaurantjes, waar je voor weinig geld heerlijk kan eten. Eén van de leukste restaurantjes is The Butchers Shop. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een slagerij, maar ook een van de beste restaurants van Gambia. Verder zijn vooral de Libanese restaurants een aanrader. Je kan hier allemaal mezzes (tapas) bestellen.

Uitgaan in Gambia

Qua uitgaan heb je ook voldoende opties. Er zijn veel barretjes, een leuke strandtent (Maddies) met regelmatig live muziek of DJ en een paar discotheken. Kortom: in Gambia vind je alle ingrediënten voor een geslaagd weekje zon! Bovendien zijn de inwoners van Gambia ontzettend vriendelijk. De bijnaam van Gambia is dan ook niet voor niets “the smiling coast”.

Vakanties voor singles naar Gambia, die vind je bij One2Gether Travel. 

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!