Game of Thrones reizen

Game of Thrones is dichterbij dan je denkt

De historische architectuur en het gevarieerde klimaat van Europa hebben ervoor gezorgd dat de opnames van de populaire HBO serie Game of Thrones zich niet beperkten tot filmstudio’s. De fantasierijke verhalen in de Seven Kingdoms en achter de Narrow Sea, vinden vaak plaats in Kroatië, Spanje of de wildernis van Noord-Europa.

Game of Thrones reis

Altijd al eens in de voetsporen van Nederlandse Game of Thrones acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman willen treden? Hotels.com geeft tips voor een onvergetelijke reis langs de opnamelocaties.

King’s Landing en het oude Meereen liggen in Kroatië

Het zachte Adriatische klimaat, de prachtige natuur en de historische architectuur maken Kroatië tot een gepaste opnamelocatie voor Game of Thrones. Scenes die zich afspelen in King’s Landing, de hoofdstad van Westeros, zijn opgenomen in de poëtische kustbestemming van Dubrovnik. De muren aan de kust en de gekleurde oude gebouwen vormen een levensechte achtergrond.

Een andere verhaallijn speelt zich af in Meereen, een stad die in werkelijkheid de één na grootste stad van Kroatië is, namelijk Split. De UNESCO Werelderfgoed stad geeft met haar bogen, ondergrondse passages en nauwe steegjes karakter aan het Game of Thrones decor.

Spanje is het exotische Dorne

De strijd om de troon werd in het vijfde seizoen gefilmd onder de brandende Spaanse zon. De mix van Europese en Arabische stijlen leiden de verbeelding van de kijkers naar het zuidelijkste deel van Westeros; het woeste en ongerepte Dorne. De Alcázar van Sevilla is een exotisch paleis dat werd gebouwd door de Moren, maar in Games of Thrones wordt het gebruikt als de Water Gardens, het huis van Dorne’s prins Doran. Ook in de Universiteit van Osuna en de Romeinse brug van Cordoba zijn bewandeld door de legendarische personages van Games of Thrones.

Ierland en IJsland vormen het majestueuze Noorden

Oorlog, verraad en machtsstrijden vinden niet alleen plaats in het zuiden van het koninkrijk en de steden achter de Narrow Sea. Scenes in het Noorden, waar de familie Stark heerst en wat van een vredig land in een slagveld verandert, zijn opgenomen in Noord-Ierland. Zo heet Winterfell, het huis van de familie Stark, in onze wereld kasteel Doune en kasteel Ward.

De echt koude scenes zijn geschoten in IJsland. De indrukwekkende Vatnajökull gletsjer wordt gebruikt als Beyond the Wall, een gebied buiten de grenzen van de Seven Kingdoms. Het vrije volk dat daar leeft, heeft beschikking tot een natuurreservaat met groene laaglanden en hoge bergen, de perfecte regio voor een verhaal over een door winter gedomineerd land, waar de wetten van de koning niet gelden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!