vakantieliefde

Gat in de markt: Couples Only en Adults Only

Je bent met je partner of met een vriend of vriendin op vakantie en je verheugt je op een weekje zon, zee en loungen bij het zwembad. Maar dat valt tegen. Kinderen alom in het restaurant en bij het zwembad en van rustig lezen komt door de kinderstemmetjes niet veel terecht.

Gat in de markt

Die klachten bereikten ook de reisbureaus. Zij krabden zich achter de oren en zagen een gat in de markt: reizen voor mensen die een vakantie zonder (kleine) kinderen willen hebben. Steeds meer reisorganisaties bieden zulke trips aan onder een apart label, meestal ‘couples only’, ‘adults only’ of ‘only adults’ genaamd.

Couples

Bij Arke worden reizen voor stellen (of gewone vriendenparen) sinds 2,5 jaar aangeboden onder de naam Couples. ‘Het zijn reizen naar zonbestemmingen, altijd bij of direct aan zee, met goed eten en drinken, want dat wil je als je met z’n tweeën op reis gaat’, zegt een woordvoerster van TUI, het moederbedrijf van Arke. Ook heeft TUI nog het Adults Only-label, maar dat werkt volgens een andere formule.

De reizen zijn binnen de doelgroep populair, aldus Arke. ‘Van alle klanten die bij ons een specifiek label boeken en dus niet de traditionele zon-, zee- en strandvakantie, boekt 12 procent op dit moment Couples.’ Adult ben je bij Arke al vanaf 16 jaar.

Only adult

Reisorganisatie Corendon lanceerde vorige week een speciale papieren reisgids voor reizen zonder kinderen. Bij dat bedrijf is gekozen voor het label ‘only adult’. Ook daar blijkt ‘adult’ een rekbaar begrip: de minimumleeftijd voor dergelijke reizen is 12 jaar. ‘Maar dan gaat het om pubers met een koptelefoon op van wie je geen last hebt”, aldus een woordvoerster.

Zonder kinderen

Ook zij spreekt van een gat in de markt. ‘Wij kregen van klanten steeds meer signalen dat er behoefte was aan dit soort reizen, ook van mensen die wel kinderen hebben maar toch eens met z’n tweeën op vakantie willen. En waar vraag is, leveren wij.”

Luxueuzer

Net als bij Arke zijn ook bij Corendon de ‘only adult’-reizen iets luxueuzer dan de gewone reizen. ‘Het zijn de kleine charmehotels waar sportfaciliteiten zijn en entertainment dat gericht is op volwassenen. Maar wel scherp geprijsd”, verzekert de woordvoerster.

Omdat de gids net een week uit is, kan Corendon nog niet zeggen of de volwassenenreizen druk worden geboekt. Maar gezien de vraag van klanten rekent het bedrijf op succes.

Bron: AD

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!