670-300- vrouwen reizen

Geen betere reispartners dan je beste vriendinnen

Vandaag is het internationale vrouwendag. Heb je voor vandaag al iets gepland om met vriendinnen te gaan ondernemen. Er is bijna geen stad waar niet wordt stil gestaan bij deze speciale dag. Het is ook een beste dag om met vriendinnen de daad bij het woord te voegen, en jullie economische onafhankelijkheid te bezegelen door vandaag nog een trip met vriendinnen te plannen.

Redenen voor een trip met vriendinnen

Het is niet alleen vanwege het feit dat alle vrouwen nastreven economisch onafhankelijk te zijn van een ander. Er zijn nog meer redenen waarom jullie als vriendinnen samen op reis moeten.Er zijn sowieso geen betere reispartners te vinden dan je beste vriendinnen.

1. Je kent elkaar van binnen en buiten

Omdat jullie al zo lang vrienden zijn komen jullie niet meer voor verrassingen te staan wanneer jullie samen met vakantie gaan. Je weet wat je mag verwachten. Je weet wat de ander irritant vindt en weet dus perfect hoe je kleine (en grote) ergernissen vermeden kunnen worden.

2. Je hebt gemeenschappelijke interesses

Jullie zijn vrienden, dus dat wil zeggen dat jullie op z’n minst enkele gemeenschappelijke interesses hebben. Op reis vinden jullie dus waarschijnlijk dezelfde dingen interessant, en wanneer dat niet het geval zou zijn, geven jullie genoeg om elkaar om toch open te staan voor de interesses van de ander.

3. Je draait niet om elkaars fouten heen

Je vrienden zijn de enigen die zonder blikken of blozen durven zeggen dat je écht geen kaart kunt lezen, en dat je dat het best aan hen kunt overlaten. Dat bespaart iedereen sowieso heel wat tijd.

4. Er vallen geen ongemakkelijke stiltes

Wanneer je met mensen reist die je niet zo goed kent, voel je je vaak verplicht om de conversatie draaiende te houden. Dit zelf is gevallen wanneer je helemaal niet meer weet wat te zeggen (of gewoon liever je ogen zou sluiten om een dutje te doen). Als je met vrienden reist hoef je je niet te schamen omdat je je even wat minder sociaal gedraagt.

5. Je voelt je met elkaar overal thuis

Alleen naar een vreemd land reizen is best spannend. Het wordt een stuk minder eng wanneer je je vrienden om je heen hebt. Zij zorgen ervoor dat je je overal thuisvoelt en dat je amper last krijgt van heimwee.

Bestemmingen voor trips met vriendinnen

Met vriendinnen kun je natuurlijk een stad bezichtigen, maar je kunt natuurlijk met een vriendin ook een reis plannen die iets verder weg reikt. De ene vriendin zal het meest geschikt zijn voor een gek weekendje weg en met een ander kun je cultuur gaan opsnuiven in een ander werelddeel. Daar komen de gezamenlijke interesses weer om de hoek kijken.

1. Een citytrip naar Londen

Samen met vriendinnen kun je heerlijk dolen in deze metropool en de met markten gevulde straten van Camden Town ontdekken. Na een vermoeiende dag gaan jullie ’s avonds  lekker een cocktail drinken en jullie vriendinnenweekend is compleet.

2. Op ontdekking in Azië

Welke ervaring brengt vriendinnen dichter bij elkaar? Een grote ontdekkingsreis! Samen een nieuwe cultuur verkennen en lokale specialiteiten proeven versterkt je vriendschap en creëert een blijvende band.

3. Weekendje shoppen in Antwerpen

Shop ‘til you drop! Het hoeft niet ver van huis te zijn om er even tussenuit te zijn. Een weekendje shoppen en bijpraten met vriendinnen. Een heerlijke break!

 4. Cocktails in Amsterdam

In Amsterdam valt op elk moment van de dag iets te beleven, van drukke markten tot knusse winkels en gezellige cafés. Ontdek samen met je vriendinnen die geheime cocktail bars, verscholen achter onschuldige zwarte deuren. Kijk wel uit voor welke deur je binnen gaat en welke kleur lamp er brandt. Want dat moeten we niet hebben. Proost!

5. Een roadtrip op het Italiaanse eiland Sardinië

Cruisen langs de kustlijn van Sardinië, pittoreske dorpen bezoeken en genieten van een prosecco met uitzicht op het helderblauwe water. Sardinië biedt alles voor een heerlijk weekje weg, met vrouwen onder elkaar.

Kijk eens op de rubriek Groepsreizen om nog meer bestemmingen te ontdekken voor een  trip met  vriendinnen. 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!