geen file op vakantie

Geen file onderweg: gebruik deze apps

Met de auto op vakantie of juist onderweg naar je werk? Een dikke file kan je humeur behoorlijk verpesten! Gelukkig zijn er diverse apps ontwikkeld om te ontkomen aan extreme drukte op de weg. Dit zijn de beste!

De vele verschillende file-apps verschillen weinig van elkaar. De meeste apps werken door middel van push-berichten die je op de hoogte stellen van de voor jou relevante files. Daarnaast kunnen gebruikers bij veel apps tips doorgeven die weer door andere gebruikers kunnen worden gezien. Het zijn dan ook aspecten als gebruiksvriendelijkheid en de extra functies die het verschil maken.

1. Flitsmeister
Een van de meest complete verkeersapps. De app geeft aan hoe snel er in de file wordt gereden, en berekent hoeveel tijd je kwijt bent als je de route met file neemt. De gratis app heeft naast een fileoverzicht ook informatie over controles en flitsers.

2. ANWB Onderweg
De ANWB biedt een gratis app aan met alle actuele verkeersinformatie, dus ook waar de files zich bevinden. Met je account kun je eigen routes invoeren, waarop de app naast file-advies ook de dichts bijzijnde tanklocaties en de meest voordelige parkeerplekken voor je uitzoekt.

3. VID
VID, kort voor Verkeersinformatiedienst, scoort vooral goed op gebruiksvriendelijkheid. Jammer genoeg geeft het programma geen informatie over flitsers. Waar de app wel aan werkt is een systeem om de doorloop van het gehele snelwegverkeer te optimaliseren. Maar daar hebben we nu nog even niks aan.

4. Waze
Het in 2013 door Google overgenomen Waze blinkt vooral uit in het draagvlak. Duizenden gebruikers houden elkaar op de hoogte over files, flitsers, controles, wegafsluitingen (vanwege bijvoorbeeld evenementen) en gevaren op de weg (zoals gladheid of een stilstaande auto).

5. TimesUpp
TimesUpp is gratis verkrijgbaar voor de iPhone en houdt rekening met je persoonlijke agenda. Je wordt bericht als je moet vertrekken, houdt de doorgang op jouw route in de gaten en berekent hoeveel tijd je kwijt bent met parkeren.

6. RTL Routeradar
Deze app van RTL – die nog niet is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 – is vergelijkbaar met Flitsmeister, maar voegt daar de informatie van de eigen Buienradar aan toe. Een ander sterk punt is de hoeveelheid informatie die wordt gegeven: met de suggesties van de gebruiker worden ook kortere opstoppingen die niet direct ‘files’ worden genoemd, verwerkt. Helaas dekt de app nog niet heel Nederland. Ander nadeel is een irritante reclamebalk in het midden van het scherm.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!