geen file op vakantie

Geen file onderweg: gebruik deze apps

Met de auto op vakantie of juist onderweg naar je werk? Een dikke file kan je humeur behoorlijk verpesten! Gelukkig zijn er diverse apps ontwikkeld om te ontkomen aan extreme drukte op de weg. Dit zijn de beste!

De vele verschillende file-apps verschillen weinig van elkaar. De meeste apps werken door middel van push-berichten die je op de hoogte stellen van de voor jou relevante files. Daarnaast kunnen gebruikers bij veel apps tips doorgeven die weer door andere gebruikers kunnen worden gezien. Het zijn dan ook aspecten als gebruiksvriendelijkheid en de extra functies die het verschil maken.

1. Flitsmeister
Een van de meest complete verkeersapps. De app geeft aan hoe snel er in de file wordt gereden, en berekent hoeveel tijd je kwijt bent als je de route met file neemt. De gratis app heeft naast een fileoverzicht ook informatie over controles en flitsers.

2. ANWB Onderweg
De ANWB biedt een gratis app aan met alle actuele verkeersinformatie, dus ook waar de files zich bevinden. Met je account kun je eigen routes invoeren, waarop de app naast file-advies ook de dichts bijzijnde tanklocaties en de meest voordelige parkeerplekken voor je uitzoekt.

3. VID
VID, kort voor Verkeersinformatiedienst, scoort vooral goed op gebruiksvriendelijkheid. Jammer genoeg geeft het programma geen informatie over flitsers. Waar de app wel aan werkt is een systeem om de doorloop van het gehele snelwegverkeer te optimaliseren. Maar daar hebben we nu nog even niks aan.

4. Waze
Het in 2013 door Google overgenomen Waze blinkt vooral uit in het draagvlak. Duizenden gebruikers houden elkaar op de hoogte over files, flitsers, controles, wegafsluitingen (vanwege bijvoorbeeld evenementen) en gevaren op de weg (zoals gladheid of een stilstaande auto).

5. TimesUpp
TimesUpp is gratis verkrijgbaar voor de iPhone en houdt rekening met je persoonlijke agenda. Je wordt bericht als je moet vertrekken, houdt de doorgang op jouw route in de gaten en berekent hoeveel tijd je kwijt bent met parkeren.

6. RTL Routeradar
Deze app van RTL – die nog niet is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 – is vergelijkbaar met Flitsmeister, maar voegt daar de informatie van de eigen Buienradar aan toe. Een ander sterk punt is de hoeveelheid informatie die wordt gegeven: met de suggesties van de gebruiker worden ook kortere opstoppingen die niet direct ‘files’ worden genoemd, verwerkt. Helaas dekt de app nog niet heel Nederland. Ander nadeel is een irritante reclamebalk in het midden van het scherm.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!