Singles willen naar Parijs

Geheim appartement in Eiffeltoren openbaar

Het mooiste uitzicht op Parijs? Dat was weggelegd voor Gustave Eiffel, architect van het bijzondere bouwwerk dat de Eiffeltoren toch wel is. Hij had voor zichzelf namelijk ook een geheime kamer voorzien in de toren en die is nu voor het eerst ook opengesteld voor de bezoekers.

Privé stulpje

Gustave Eiffel (1832-1923) werd door de inwoners van Parijs benijd voor zijn stulpje op de vierde verdieping van de toren met indrukwekkend uitzicht, zo vertelde de Franse auteur Henri Girard al in zijn boek La Tour Eiffel de Trois Cent Métres dat eind negentiende eeuw verscheen, kort na de opening van het beroemde bouwwerk.

Penthouse afhuren

Vaak werden hem door de Parijse rijkelui grote sommen geld aangeboden om zijn penthouse een dag of nacht te mogen huren, maar hij weigerde steevast. Hij beschouwde die kamer als zijn plaats om rustig na te denken, maar ontving er wel nu en dan gasten zoals zijn vriend Thomas Edison.

 

Eiffel

eiffelapart_(1)

Bezoekje privé kamer

In tegenstelling tot de robuuste materialen die voor de toren gebruikt werden, is zijn privékamer rustiek uitgerust met behangpapier aan de muren, tapijten en houten meubilair. Waar de Parijse jetset van droomde, is voor de bezoekers aan de toren nu wel mogelijk gemaakt, de kamer is nu namelijk voor het eerst opengesteld voor bezoek.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!