Elba singlereizen

Geheim tip voor singles in de zomer: Elba

Verlang je naar de Italiaanse zon met een fijn reisgezelschap maar heb je absoluut geen zin in om massa’s Nederlanders tegen het lijf te lopen? Denk dan eens aan Elba! Klein, maar heel erg fijn!

Actief of lekker lui

Het is op Sicilië en Sardinië na het derde grootste eiland van Italië en hartstikke prachtig. Wist je bijvoorbeeld dat Elba bijzonder mooie witte zandstranden heeft? Je er heerlijke wijnen kunt drinken, je kunt wandelen in de bergen maar ook op een andere manier lekker actief zijn als je niet de hele dag op het schitterende strand wil liggen! Want er zijn tal van activiteiten te beleven. Golven, paardrijden, duiken, snorkelen of wat dacht je van waterskiën?

Hoe kom je op Elba

Aangezien Elba een eiland is moet je om er te komen met de boot. Je reist dus eerst naar Toscane en vanuit de stad Piombino vertrekken alle veerboten naar het eiland. In het hoogseizoen doe je er wel goed aan om van te voren een kaartje te boeken want anders sta je misschien heel lang te wachten voordat er een plekje beschikbaar is.

Gezellig met singles op vakantie

Geen zin om het allemaal in je eentje uit te zoeken of vind je het niet zo gezellig om in je uppie op reis te gaan? Dan boek je gewoon een groepsreis naar Elba. Dit kan bijvoorbeeld met Cirkel Vakanties deze zomer nog!

Ben je single en tussen de 40 en 55 jaar dan voel je je misschien helemaal thuis bij de groepsreis naar Elba van Kras Reizen. Hier zie je niet alleen het prachtige Elba maar doe je ook Toscane aan. Ook Effeweg organiseert rondreizen die het eiland Elba aandoen.

Napoleon op Elba

Kom niet voor Napoleon… want: De Franse keizer Napoleon Bonaparte verbleef van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 in ballingschap op Elba, nadat hij voor de eerste keer uit de macht gezet was. Hij werd door de geallieerde mogendheden die hem verslagen hadden tot soeverein vorst van dit eiland benoemd en hij mocht een leger van 600 man onder zijn bewind hebben. Hij reorganiseerde het eiland, waardoor de economie sterk verbeterde. Hij liet tussen de twee eerder genoemde vestingen zijn residentie bouwen, het Palazzina dei Mulini, en in San Martino staat de zomerresidentie van Napoleon, een fraaie villa met uitzicht op de stad. Napoleon heeft zijn – luxueuze – verblijf op het eiland als vernederend ervaren; uiteindelijk, na tien maanden ontsnapte hij van het eiland en trok met getrouwen terug naar Frankrijk.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!