glas rode wijn prijs

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Op zoek naar de een vakantie die reizen en wijnproeven combineert? Er is nu een nieuwe site en service gelanceerd: BestWineroutes. Dat helpt wijnliefhebbers bij het zelf samenstellen van de ideale wijnreis op maat. Bij wijntoerisme is wijnproeven en vaak ook kopen, een belangrijk onderdeel van de vakantie. Voor echte liefhebbers is het vaak zelfs het hoofddoel.

We werken samen met wijnimporteurs; wanneer je goede wijn drinkt dan wil je het natuurlijk ook thuis kopen als je door de voorraad die je hebt meegenomen van je wijnreis heen bent. Als het even kan plakken ze er een verblijf bij de wijnmaker aan vast net als een lunch of diner op het wijndomein. Vaak wordt de wijnreis gecombineerd met uitstapjes naar een stad, een kasteel of andere bezienswaardigheden.

Wijntoeristen

Wijntoerisme maakt volgens de initiatiefnemers van de site een enorme groei door. Zo tonen cijfers van de Franse overheid tonen aan dat in 2018 meer dan 10 miljoen wijntoeristen het land bezochten, waarvan 42% uit het buitenland, met een omzet van ongeveer €5,2 miljard euro! In Duitsland waren dat er volgens onderzoek van de Hochschule van Geissenheim in 2018 maar liefst 50 miljoen, inclusief de Duitse wijnliefhebbers, met een omzet van €5,5 miljard.

Wijnproeverijen

Bestwineroutes is volgens eigen zeggen het eerste platform dat wijntoeristen en lokale wijnhuizen uit verschillende landen van Nederland tot de Verenigde staten bij elkaar brengt. Vanwege het internationale karakter is de site is zowel Nederlands- als Engelstalig. Volgens de makers is het de enige website waar wijnbezoekers zelf hun wijnroute samen kunnen stellen en direct activiteiten boeken bij de wijnmakers zoals wijnproeverijen, rondleidingen, lunches/diners, overnachtingen en workshops.

Bestwineroutes richt zich op het creëren van een community waar wijntoeristen behalve met hun account zelf wijnreizen kunnen samenstellen en activiteiten kunnen boeken ook een beoordeling van het bezoek achter kunnen laten. Bijzonder is dat wijnmakers zichzelf op de website kunnen profileren met hun activiteiten en wijnen en het bijzondere van hun bedrijf naar voren kunnen brengen, uiteraard inclusief beeld. Ze kunnen- gratis- zelf hun gegevens uploaden.

Van Nederland tot Nieuw-Zeeland

Op de community van BestWineroutes.com vinden wijntoeristen meer dan 20.000 wijnmakers uit 15 landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Slovenië, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Canada, België, Turkije en Nederland. De ambitie is wereldwijd het grootste online-platform voor wijnhuizen ter wereld te worden. Bezoekers komen behalve uit Nederland ook uit andere landen zoals de VS en Canada.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!