Halloween Festivals

Geld besparen op vakantie: zo doe je het!

Ook in de herfstvakantie trekken we naar het buitenland. Vakantie is altijd duur. Niet alleen de tickets en het verblijf, maar ook ter plekke geef je ongemerkt veel geld uit. Met deze bespaartips houd je je geld in de zak en heb je alsnog een topvakantie!

1. Weet hoe geld werkt op je bestemming. Wist je dat koffie op veel plekken in Italië duurder is wanneer je op het terras gaat zitten? Drink je je espresso aan de bar, zoals de meeste Italianen, dan betaal je minder. Benut de lokale regels in je financiële voordeel.

2. Met de auto op vakantie? Zorg dat je een betaalbaar tankstation in de buurt van je verblijf vindt. Vraag de lokale bevolking naar een adresje en mijd dure benzine langs de snelweg.

3. Kook zelf. Op vakantie is het uiteraard verleidelijk om vaak uit eten te gaan. Leuk, maar het kost je een vermogen. Zelf koken is een goedkopere optie. Ben je het als altijd-kokende-ouder beu om achter de pannen te staan? Schakel je kinderen of partner in. Kies wat vaker voor een salade. Toch graag uit eten? Eet dan je lunch in een restaurant in plaats van je diner. Dat is goedkoper en dan kun je ’s avonds af met een baguette met kaas.

4. Ook op vakantie kun je korting krijgen. Veel toeristische steden bieden kaarten aan waarmee je goedkoper van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Of waarmee je gratis bepaalde musea kunt bezoeken. Ook kun je op steeds meer plekken gratis audiotours downloaden.

5. Een dagje op pad? Neem cash het geld mee dat je hebt begroot om die dag uit te geven. Je weet precies wat je hebt te besteden en daar moet je het dan ook mee doen.

Voor fijne vakanties in het najaar samen met gelijkgestemde singles kijk je hier!

Bron Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!