Halloween Festivals

Geld besparen op vakantie: zo doe je het!

Ook in de herfstvakantie trekken we naar het buitenland. Vakantie is altijd duur. Niet alleen de tickets en het verblijf, maar ook ter plekke geef je ongemerkt veel geld uit. Met deze bespaartips houd je je geld in de zak en heb je alsnog een topvakantie!

1. Weet hoe geld werkt op je bestemming. Wist je dat koffie op veel plekken in Italië duurder is wanneer je op het terras gaat zitten? Drink je je espresso aan de bar, zoals de meeste Italianen, dan betaal je minder. Benut de lokale regels in je financiële voordeel.

2. Met de auto op vakantie? Zorg dat je een betaalbaar tankstation in de buurt van je verblijf vindt. Vraag de lokale bevolking naar een adresje en mijd dure benzine langs de snelweg.

3. Kook zelf. Op vakantie is het uiteraard verleidelijk om vaak uit eten te gaan. Leuk, maar het kost je een vermogen. Zelf koken is een goedkopere optie. Ben je het als altijd-kokende-ouder beu om achter de pannen te staan? Schakel je kinderen of partner in. Kies wat vaker voor een salade. Toch graag uit eten? Eet dan je lunch in een restaurant in plaats van je diner. Dat is goedkoper en dan kun je ’s avonds af met een baguette met kaas.

4. Ook op vakantie kun je korting krijgen. Veel toeristische steden bieden kaarten aan waarmee je goedkoper van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Of waarmee je gratis bepaalde musea kunt bezoeken. Ook kun je op steeds meer plekken gratis audiotours downloaden.

5. Een dagje op pad? Neem cash het geld mee dat je hebt begroot om die dag uit te geven. Je weet precies wat je hebt te besteden en daar moet je het dan ook mee doen.

Voor fijne vakanties in het najaar samen met gelijkgestemde singles kijk je hier!

Bron Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!