Afrika kruger olifant

Geniet en verdien karmapunten tijdens deze safari

Twee van Malawi’s vele aantrekkelijkheden zijn haar vriendelijke bevolking en de vele prachtige vergezichten. Wildlife maakt het supertrio compleet. Het Centraal-Afrikaanse land ging, vooral door de  armoede, lang gebukt onder ontbossing en andere natuurcriminaliteit. Als gevolg daarvan is de wildstand en de balans tussen de diersoorten onderling onder druk komen te staan.

Natuurbeheer

De Malawiaanse overheid is samen met private organisaties, stichtingen en NGO’s zeer actief om planmatig orde op zaken te stellen. De Lilongwe Wildlife Trust is een van de partners om de bescherming en herintroductie van het wildlife in goede banen te leiden. Voor een bredere bewustwording heeft de organisatie de Malawi Conservation Experience-reizen gelanceerd. Deze ‘ervaringsreizen’ zijn vooral bedoeld om buitenlandse reizigers te laten meewerken aan het herstel en behoud van de Malawiaanse wildstand, intensief te werken met wilde dieren, zich bewust te worden van nut en noodzaak van flora- en faunabescherming, maar zo ook bij te dragen aan het succes van het natuurbeheer.

Stap verder dan ‘gewoon’ safarivakantie

De Conservation Experience-reizen zijn bij uitstek geschikt voor wildliefhebbers en avonturiers, die een paar stappen verder willen gaan dan ‘gewoon’ een safarireis. Tijdens de twee weken durende reis wordt hands-on gewerkt in Malawi’s enige natuurreservaat dat doelgerichte behandeling van olifanten en primaten biedt. Het kerndoel van de Trust is om de wilde dieren na behandeling weer zo snel mogelijk terug te brengen in de eigen habitat.

Met en voor de dieren

De reizen zijn niet alleen zeer geschikt voor alleenreizenden en stellen, maar ook voor gezinnen met tienerkinderen die de natuur een warm hart toedragen. Plezier en unieke ervaring gaan er hand in hand met educatie. Het programma bestaat onder meer uit zes dagen vrijwilligerswerk in een van Afrika’s topreservaten om kwetsbare geredde dieren onder de vleugels van de Lilongwe Wildlife Trust een goed herstel te bieden. Reizigers werken er met en voor de dieren.

Ontspannen aan het water

Tijdens het tweede deel van het reisprogramma verblijven de deelnemers vijf dagen in het Vwaza Marsh Wildlife Reserve, waar ze meewerken aan onderzoek onder olifanten en primaten. Tot slot is er tijd om in Kanda Beach, op de gouden zandstranden van Lake Malawi, de vele indrukken op zich te laten inwerken. Ontspannen op, in of aan het water van het immense meer, waarbij het verblijf desgewenst verlengd kan worden.

Wildlife Trust

Van februari t/m september 2019 zijn er zes vertrekmogelijkheden om deze unieke wildlife-ervaring mee te beleven. Voor meer informatie en reserveringen de site van de Lilongwe Wildlife Trust.

Op reis met gelijkgestemden naar het waanzinnig mooie Malawi? Check dan de groepsreizen van Sawadee – de singlereizen van Baobab – rondreizen van Djoser – of groepsreizen door Afrika van Kras.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!