locals ontmoeten indonesie

Geniet samen met locals van een fantastisch mooi Indonesië

Hoe mooi de bekende bezienswaardigheden van een land ook zijn, het zijn uiteindelijk de locals die je reis onvergetelijk maken! Zeker in Indonesië beleef je het land op een unieke manier met de lokale bevolking. Kies bijvoorbeeld eens voor een bijzondere excursie, waarbij je samen met de locals op pad gaat.

  1. Koken met locals in Yogyakarta

Eén van de hoogtepunten van reizen door Indonesië is het heerlijke eten. Wil je thuis ook de lekkerste Indonesische gerechten op tafel zetten, doe dan een lokale kookworkshop. In de Javaanse stad Yogyakarta kun je een leuke kookles volgen bij lokale kok. Jullie gaan eerst samen naar de markt, om inkopen te doen voor alle gerechten. Vervolgens leert Herni je alle geheimen van de Indonesische keuken.

  1. Fietsen in Ubud

Staat Bali op je reisprogramma, dan breng je zeker een paar dagen door in het kunstenaarsstadje Ubud. Dit is niet alleen het culturele hart van Bali, maar Ubud ligt ook nog eens in een prachtige omgeving vol uitgestrekte rijstterrassen. Het is een aanrader om dit gebied op de fiets te ontdekken. Je rijdt grotendeels naar beneden, langs rijstvelden en dorpjes. Je stopt regelmatig, onder andere om een schooltje en een lokaal huis te bezoeken. Je sluit je fietstocht af in het huis van je gids, waar je een lekkere lokale lunch krijgt voorgeschoteld.

  1. Wandelen met een lokale gids op Flores

Flores is één van de mooiste eilanden van Indonesië en ook qua cultuur is er veel te beleven. De omgeving van Bajawa is bijvoorbeeld een aanrader. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, met uitzicht op hoge vulkanen. Rond Bajawa liggen bovendien verschillende traditionele dorpen. Een lokale gids begeleidt je graag naar het dorp Gurusina, terwijl hij je alles uitlegt over de bijzondere lokale cultuur, rituelen en bouwstijl in het gebied.

  1. Homestay in Sulawesi

Reis je door Zuid-Sulawesi, dan heb krijg je het gevoel dat je in de National Geographic bent beland. Prachtige landschappen, weelderige rijstterrassen en een unieke lokale cultuur: een bezoek aan Tana Toraja is onvergetelijk. De Toraja’s leven in bijzondere zadelhuizen en hun begrafeniscultuur is uniek. Wil je hier meer over leren, maak dan een tweedaagse trekking onder leiding van een lokale gids. Je slaapt in een traditioneel huis, loopt door de groene rijstvelden en leert ondertussen de Toraja-cultuur beter begrijpen.

  1. De ambachten bij Tetebatu

Het dorp Tetebatu op Lombok is prachtig gelegen in een knalgroene, bergachtige omgeving met volop rijstterrassen en plantages. Je kunt hier mooie wandelingen maken met een lokale gids. Je loopt dwars door de rijstvelden, ziet hoe de rijstboeren hun land bewerken en bezoekt verschillende ambachtsdorpjes in de buurt. Je gaat naar Pringgasela om het weven te bekijken, naar Masbagik voor het aardewerk en naar Loyok voor het mandenweven. Je luncht in één van de dorpjes bij mensen thuis. Een mooie manier om het leven op het platteland in Lombok te leren kennen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!