Gent vakantie

Geniet van Gent!

Gent kent vele winkelstraten met verassende winkels. Overdekt winkelen doe je in Shoppingcenter Gent Zuid met meer dan 40 winkels. De stad beschikt ook over vele antiek winkels, speciaalzaken en boetiekjes. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag morgen is er een rommel en antiekmarkt op het marktplein Sint-Jacob.

Enkele tips voor een fantastisch weekend:

Winkelen
Gent kent vele winkelstraten met verassende winkels. Overdekt winkelen doe je in Shoppingcenter Gent Zuid met meer dan 40 winkels. De stad beschikt ook over vele antiek winkels, speciaalzaken en boetiekjes. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag morgen is er een rommel en antiekmarkt op het marktplein Sint-Jacob. Ideaal om koopjes te scoren.

Vrijdagmarkt
De vrijdagsmarkt in Gent is een van de oudste pleinen in de stad, met rondom het plein verschillende restaurants en cafés. In het midden van het plein kan je de beste friet van Vlaanderen eten.

Historie
Dé bezienswaardigheid van Gent , de St. Bavo’s Cathedraal, kent een rijke geschiedenis en is in 3 fases gebouwd vanaf de 12 eeuw. Ook zijn de Saint Nicholas Church, St. Micheal’s Bridge en De Boekentoren historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn.

Gent vanaf het water
Maak met ‘De Bootjes van Gent’ een tocht langs de bezienswaardigheden van Gent. Er worden verschillende rondvaarten aangeboden, kies ervoor om je eigen route samen te stellen of ga voor de ‘’aperitief-rondvaart royal’’ met lekkere hapjes en drankjes aan boord.

Eten en drinken als een Bourgondiër
In Gent kun je genieten van een echte Bourgondische leefstijl in een van de vele restaurants. Of geniet van de grote diversiteit aan biersoorten. Gent heeft zijn eigen bier, ideaal voor ons vrouwen: Gentse strop een blond speciaal bier met een fijn fruitig aroma.

Chocolade
De top van de Belgische Chocolatiers, Van Hoorebeke bevind zich op het Sint-Baafsplein in Gent, hun klantenkring omvat alle werelddelen en ieder seizoen presenteren vader en zoon iets nieuws aan hun klanten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!