Gent vakantie

Geniet van Gent!

Gent kent vele winkelstraten met verassende winkels. Overdekt winkelen doe je in Shoppingcenter Gent Zuid met meer dan 40 winkels. De stad beschikt ook over vele antiek winkels, speciaalzaken en boetiekjes. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag morgen is er een rommel en antiekmarkt op het marktplein Sint-Jacob.

Enkele tips voor een fantastisch weekend:

Winkelen
Gent kent vele winkelstraten met verassende winkels. Overdekt winkelen doe je in Shoppingcenter Gent Zuid met meer dan 40 winkels. De stad beschikt ook over vele antiek winkels, speciaalzaken en boetiekjes. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag morgen is er een rommel en antiekmarkt op het marktplein Sint-Jacob. Ideaal om koopjes te scoren.

Vrijdagmarkt
De vrijdagsmarkt in Gent is een van de oudste pleinen in de stad, met rondom het plein verschillende restaurants en cafés. In het midden van het plein kan je de beste friet van Vlaanderen eten.

Historie
Dé bezienswaardigheid van Gent , de St. Bavo’s Cathedraal, kent een rijke geschiedenis en is in 3 fases gebouwd vanaf de 12 eeuw. Ook zijn de Saint Nicholas Church, St. Micheal’s Bridge en De Boekentoren historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn.

Gent vanaf het water
Maak met ‘De Bootjes van Gent’ een tocht langs de bezienswaardigheden van Gent. Er worden verschillende rondvaarten aangeboden, kies ervoor om je eigen route samen te stellen of ga voor de ‘’aperitief-rondvaart royal’’ met lekkere hapjes en drankjes aan boord.

Eten en drinken als een Bourgondiër
In Gent kun je genieten van een echte Bourgondische leefstijl in een van de vele restaurants. Of geniet van de grote diversiteit aan biersoorten. Gent heeft zijn eigen bier, ideaal voor ons vrouwen: Gentse strop een blond speciaal bier met een fijn fruitig aroma.

Chocolade
De top van de Belgische Chocolatiers, Van Hoorebeke bevind zich op het Sint-Baafsplein in Gent, hun klantenkring omvat alle werelddelen en ieder seizoen presenteren vader en zoon iets nieuws aan hun klanten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!