budget milaan tips

Gezond eten op reis: 5 tips

De wereld verkennen is het leukste om met je vrije tijd te doen. Lekker eten – en drinken – staat op een goede tweede plaats. Om te voorkomen dat je aan het einde van je reis twee kledingmaten groter moet kopen dan je voor je reis deed, geeft TripTalkje een aantal tips om gezond te blijven eten op reis.

Je herkent het vast: tijdens je reizen geniet je van de heerlijke lokale lekkernijen, drink je een lekker wijntje op een terras met prachtig uitzicht. Je bent wat losser, maar merkt dat je broekriem juist strakker gaat zitten. Met deze tips kun je lekker én gezond blijven eten, zonder te hoeven inleveren op plezier en gezelligheid tijdens je reis.

1. Neem snacks mee

Het plezier van je vakantie begint al in het vliegtuig, maar laat je niet verleiden tot de lekkernijen in het vliegtuig en neem zelf wat snacks mee. Gezonde repen, fruit en andere snacks mag je in je handbagage meenemen, waardoor je jouw vlucht gemakkelijk en gezond door komt. Tegenwoordig kun je ook bepaalde voedingswensen – om religieuze of medische redenen – doorgeven aan de vliegmaatschappij wanneer je een ticket boekt. Vaak kun je tot 48 uur voor vertrek aangeven of je bepaalde voedingswensen hebt en zo zelfs in de lucht vegan eten. Dit is wel alleen bij intercontinentale vluchten het geval. Tijdens je vlucht naar London kun je het dus beter bij eigen snacks houden, zodat je niet kwijlend boven het saucijzenbroodje van je buurman hangt.

2. Regel een minikoelkast

Wanneer je een hotelkamer boekt, let er dan op dat je er een hebt met een minikoelkast. Zo heb je niet alleen toegang tot extreem dure mini verpakkingen, maar heb je voornamelijk toegang tot een ruimte waar je zelf vers en gezond eten en drinken in kunt bewaren. Als je jouw avondmaal niet helemaal op krijgt, kun je om een doggy-bag vragen. Bewaar ‘m in je mini-fridge en geniet er de volgende dag tijdens je picknick-lunch in het park op.

3. Leer belangrijke woorden uit je hoofd

Wanneer je buiten Europa reist, kan het voorkomen dat mensen je gewoon niet begrijpen. Heb je bepaalde allergieën of wil je bepaalde ingrediënten gewoon niet eten, leer de vertalingen voor deze woorden dan uit je hoofd. Denk bijvoorbeeld aan de woorden ‘suiker’, ‘gezond’, ‘gluten’, ‘zout’, ‘allergisch’ en ‘vlees’. Of los de taalbarrière op door handige zinnen uit te printen en deze aan de ober te geven. Zo kan er geen verwarring ontstaan en kun je zonder problemen genieten van een gezonde maaltijd.

4. Drink voldoende water

Vooral wanneer je naar een warme bestemming reist, is het belangrijk om voldoende te drinken. Door genoeg water te drinken voorkom je niet alleen uitdroging, maar heb je ook minder last van honger. Zorg ervoor dat je altijd een flesje bij je hebt die je kunt bijvullen, maar let er wel op dat je niet overal ter wereld uit de kraan kunt drinken.

5. Ga op zoek naar een markt

Dan bedoelen we natuurlijk geen vintagemarkt waar je toffe kleding kunt vinden, maar de markt waar doorwinterde mannen en vrouwen al schreeuwend hun gezonde groenten en fruit aan de man brengen. Overal op de wereld kun je op de markt voor een prikkie verse en heerlijke groenten en fruit scoren. Haal een bakje mini tomaatjes om van te snacken terwijl je door de stad banjert en een mandje frambozen om in je minikoelkast te bewaren en de volgende ochtend je ontbijt extra gezond mee te maken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!