Gezond leven: een actieve vakantie

Gezond bezig zijn is goed op je eten letten en genoeg beweging hebben. Dit is niet zomaar voor een dag in de week, dit geldt voor alle 7 dagen in de week. Gezond leven moet namelijk een manier van leven worden. Gezond leven is verre weg van een straf. Wat is er meer heerlijk, dan je gezond voelen. En wat dacht je van gezond bewegen in je vakantie?

Lekker languit op het strand

Was jij voorheen een van de velen die gedurende zijn hele vakantie lekker horizontaal op het strand ging liggen in een zonovergoten land, met een stapeltje boeken naast je en een lekker glaasje bubbels? Dit beeld past nog slechts gedeeltelijk in een gezonde vakantie. Wanneer je het woord “hele” verwisseld voor “een hele dag in een twee weken durende vakantie” dan is er niks mis mee een dagje lekker te relaxen.

De verdere invulling kun je natuurlijk naar eigen behoefte en naar eigen inzien invullen. Jij snapt natuurlijk wel dat die invulling dan wel iets actiefs moet zijn in de buitenlucht. Laten we het een sportieve doe-vakantie nomen. Heb je wel eens nagedacht om te gaan zeilen, golfen, wandelen, kajakken. Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Zeilen

Het schip klieft door de golven, de wind blaast door je haar en het water spat in je gezicht. Klinkt dit als muziek in de oren? Denk dan eens aan een zeilvakantie. De hele dag op het water en genieten van de buitenlucht.

Gewoon in Nederland of in een zonzekere regio. Zeilervaring heb je er niet voor nodig; veel reisaanbieders organiseren tochten voor mensen die niets van zeilen afweten. Wil je lekker luieren aan dek, dan kan dat. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf ook te leren zeilen en mee te helpen aan boord.

Als je al wel zelfstandig kunt varen, is het misschien een idee om eens een jacht te huren in een voor jou onbekend gebied. En eventueel aan te sluiten bij een flottielje. Dan zeil je zelfstandig met een groep zeiljachten mee. Dat is handig, omdat de leider van de flottielje de lokale omstandigheden goed kent. Bovendien is het gezellig en een leuke manier om nieuwe vrienden te maken.

Kajakken

Nog zo’n zomerse watersport is kajakken of kanovaren. Leuk om alleen te doen of met je partner, maar zeker ook met de kinderen erbij. Want die zullen het een hele belevenis vinden om met een bootje door de natuur te trekken.

Je kunt het bij een dagje houden of kiezen voor een trektocht, waarbij je overnacht op minicampings aan de oever. Dat kan gewoon in Nederland, maar ook Frankrijk en Scandinavië zijn populaire kanobestemmingen.

Sommige mensen gaan vooral voor de rust. Wil je meer actie, dan kun je je op wildwater rivieren wagen. Volg wel kano-instructies als je dit laatste nog nooit gedaan hebt, want het kan gevaarlijk zijn.

Bij georganiseerde reizen zul je iedere dag een wilder stukje rivier opzoeken. Je leert dan ook eskimoteren: je kajak omdraaien als je bent omgevallen, zonder eruit te stappen.

Golfen

Bij golfen denk je misschien aan een elitaire bezigheid, maar tegenwoordig zoeken steeds meer mensen de golfbaan op. Bijvoorbeeld tijdens een georganiseerde golfvakantie, waarbij je op je gemak met de sport kunt kennismaken.

Of waarbij je jezelf ten doel stelt om het golfvaardigheidsbewijs (GVB) te halen. Dat ‘diploma’ heb je namelijk op verreweg de meeste banen nodig om een balletje te mogen slaan. Als je voor het GVB gaat, moet je je wel voorbereiden op de nodige theorielessen. Want om dit bewijs te krijgen, zul je onder meer een theorie-examen moeten afleggen.

Natuurlijk kun je de clinics – de lessen – zo intensief maken als je zelf wilt. Voor beginners die eens willen kijken of ze het wat vinden of voor gevorderden die willen werken aan hun swing; de meeste organisaties bieden voor ieder wat wils.

Wandelen

Als er één sport is die je werkelijk overal kunt beoefenen, dan is het wel wandelen. Bovendien zijn wandeltochten op elk gewenst niveau mogelijk en hoeft het allemaal niet veel te kosten. Koop een kaart met wandelroutes bij de plaatselijke VVV, selecteer een mooie wandeling en je kunt al van start.

Maar het kan natuurlijk ook veel exotischer. Denk eens aan een tocht door de Sinaï woestijn, waarbij bedoeïenen je de weg wijzen naar een volgende oase en kamelen je bagage dragen.

Een trekking door Suriname die je langs verscholen dorpjes en overwoekerde plantages leidt. Of een trektocht door het hooggebergte van Patagonië. Individueel op pad gaan of onder begeleiding in een groep. Het is allemaal mogelijk.

Single of groepsreis

Omdat je single bent, wil dit niet zeggen dat al deze leuke sportieve vakanties aan jouw neus voorbij moeten gaan. Er zijn juist veel reisorganisaties die voor singles of alleenstaanden reizen organiseren met een actieve tint. Gezellig sportief bezig zijn met anderen dat is een hele prettig manier om je vakantie door te brengen en om nieuwe mensen te leren kennen, zonder meteen iets van elkaar te willen. Neem eens een kijkje op onze Reiswijzer, zodat je op nog meer ideeën gebracht zult worden.

 

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!