skiën herfst gletsjer

Gletsjer skiën in de herfst: hier kan het!

In de herfst al skiën? Ja, dat kan hoor! In de Alpen is de eerste sneeuw zelfs al gevallen, maar anders zou je ook kunnen skiën op de gletsjer. Want in meer dan 20 gletsjerskigebieden zijn de skiliften geopend!

Op skivakantie in de herfst

Heb je geen in al die drukte rondom de kerst of in februari rondom de krokusvakantie en kan je buiten de vakantieperiodes weg? Dat is natuurlijk ideaal. Maar wist je dat je al in de herfst de lange latten onder kunt binden? Tijdens de herfst zijn er ieder jaar zo’n 20 skigebieden geopend zo meldt Snowplaza.nl.

Boven de 3000 meter

Het precieze aantal is geprepareerde pistes en geopende liften is afhankelijk van de sneeuwhoogte maar met zekerheid kan worden gezegd dat de pistes open gaan van de gletsjerskigebieden die boven de 3000 meter liggen. Afgelopen weekend draaiden de liften al op de Pitztaler Gletscher. Volgend weekend staat de seizoenstart op de Schnalstaler, Kaunertaler en Stubaier Gletscher gepland. Het gletsjerskigebied van Sölden werd een week geleden al geopend.

Sneeuwkwaliteit

De meeste pistekilometers kunnen tijdens de herfst worden gemaakt in het Zwitserse Zermatt en Saas-Fee. Ook op de Mölltaler en Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk is een groot aantal pistes geprepareerd. Wintersporters hebben hier de beschikking over 20 kilometer aan pistes. De sneeuwhoogtes bij het bergstation liggen tussen de 60 en 130 centimeter. De sneeuwkwaliteit is volgens de liftmaatschappijen ruim in orde.

Lekker dichtbij: Winterberg

In oktober staan meer seizoen openingen in Zwitserland, Frankrijk en Duitsland gepland. Speciale aandacht gaat uit naar het onder Nederlanders populaire Winterberg in Nordrhein-Westfalen. Aangezien dit skigebied over nieuwe kunstsneeuwinstallaties beschikt, die ook bij temperaturen boven nul sneeuw kunnen maken, kan hier in de herfst al een piste worden geprepareerd. Hiermee zal Winterberg in het Sauerland het eerste Duitse skigebied zijn waar het skiseizoen van start gaat. De overige skigebieden van de Alpen hebben de seizoen opening doorgaans eind november of tijdens het eerste weekend van januari gepland.

PS. Wacht je liever tot december maar wil je dan wel een héle leuke skivakantie beleven? Check de reisagenda of Groepsreizen Wintersport!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!