prijs hamburgermenu

Goedkoopste hamburgermenu vind je in Zuid-Amerika

Als je tijdens je vakantie graag een hamburger met friet eet, dan is het wel leuk om te weten waar op de wereld je nou het meest en waar het minst geld kwijt bent voor een hamburgermenu!

Dure & goedkope hamburger

Uit de Club Sandwich Index (ja, die bestaat echt) blijkt dat het goedkoopste hamburgermenu te koop is in Mexico-Stad waar gasten gemiddeld € 8,91 betalen. Het meeste geld zijn we kwijt in Geneve met een gemiddelde prijs van €27,91. Amsterdam scoort gemiddeld op de lijst met €13,87 voor een hamburger met friet en een frisdrank. Dat blijkt uit de Club Sandwich Index van Hotels.com.

Universeel hamburgermenu

De index onthult jaarlijks de prijzen van maaltijden en dranken in hotels wereldwijd. Het hamburgermenu wordt over de hele wereld geserveerd; een goede burger met lekkere frietjes en een glas frisdrank. De prijs, die je hiervoor betaalt, verschilt echter per stad. Zo blijkt dat het hamburgermenu het goedkoopst is in de Zuid-Amerikaanse hoofdsteden Mexico-Stad, Rio de Janeiro en Bogotá.

Goedkoop eten

Met een gemiddelde prijs van €8,91 blijkt een hotelgast het minst te betalen voor een hamburgermenu in Mexico-Stad. Ook in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro ontvang je geen grote rekening als je een hamburger bestelt. De gemiddelde prijs bedraagt slechts €9,32. Ook in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, betaal je minder dan een tientje. Met een gemiddelde prijs van €9,57 voor een hamburgermenu staat deze stad op de derde plek van de top 10 steden met het goedkoopste hamburgermenu in hotels.

Europese hamburger prijzen

Deze prijzen staan in schril contrast met de Europese prijzen. Zo kun je in Genève rekenen op een rekening die meer dan drie keer zo hoog uitvalt. Je betaalt voor een Zwitsers hamburgermenu namelijk gemiddeld €27,91. Ook in Parijs (€22,25) en Stockholm (€20,83) zijn de prijzen relatief hoog. Amsterdam scoort gemiddeld met €13,87 voor een burger met friet en een glas frisdrank in een hotel.

Top 10 landen met het goedkoopste hamburgermenu in hotels

Mexico-Stad, Mexico (€8,91)

Rio de Janeiro, Brazilië (€9,32)

Bogotá, Colombia (€9,57)

Bangkok, Thailand (€9,94)

New Delhi, India (€10,26)

Taipei, Taiwan (€10,65)

Buenos Aires, Argentinië (€11,21)

Madrid, Spanje (€11,66)

Moskou, Rusland (€12,53)

Dublin, Ierland (€12,56)

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!