autoverzekering singles

Goedkope autoverzekering voor singles

Juist als je single bent, is het goed om op je uitgavenpatroon te letten. Tweeverdieners hebben nu eenmaal meer inkomen dan wanneer je alleen fulltime werkt. Als single wil je ook geld overhouden voor een leuke vakantie. Het kan daarom geen kwaad om je verzekeringen eens onder de loep te nemen, zeker ook voor de auto. De autoverzekering is een dure verzekering, zeker als je allrisk bent verzekerd. Waar let je op bij het kiezen van een andere auto inclusief passende verzekering?

Tips bij de aankoop van een andere auto

Ook als single ontkom je er niet aan om eens in de zoveel tijd een andere auto aan te schaffen. Misschien is je huidige auto total loss vanwege een schade of gewoon opgereden. Dit betekent dat je op zoek moet naar een ander voertuig. Wil je maandelijks niet te veel geld uitgeven aan de auto, dan is het verstandig de volgende punten mee te nemen bij de aankoop van een auto:

Gewicht

Het gewicht van de auto vraagt om extra aandacht. Hoewel een zwaar voertuig er van de buitenkant leuk uitziet, brengt het ook de nodige extra kosten met zich mee. Zo heeft het gewicht van de auto niet alleen effect op je verzekering, maar dit zie je eveneens terug in de wegenbelasting. Als je niet krap wilt zetten, is een lichtere auto wellicht een betere beslissing.

Brandstofverbruik

Een voertuig dat op diesel rijdt is qua brandstofverbruik voordelig, maar wel duurder in de verzekering en wegenbelasting. Benzine is wat dat betreft goedkoper. Een elektrische auto of op LPG rijden, is eveneens een optie, maar daar kunnen wel extra kosten bij komen in het geval van een reparatie.

Bijkomende kosten

Bij de aankoop van een auto kun je altijd te maken krijgen met extra kosten. Is de accu van je elektrische auto kapot, dan is dit veelal een dure reparatiepost. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Hoe meer je in de auto rijdt, des te meer onderhoud deze vraagt. Zo dienen je autobanden om de zoveel tijd te worden vervangen. Bovendien is ook de APK een terugkerende kostenpost.

Aandachtspunten bij je keuze voor een autoverzekering

Het merk en type auto dat je koopt, heeft eveneens effect op de verzekeringspremie van je autoverzekering. Een nieuw voertuig kun je het beste allrisk verzekeren, maar zorg wel dat je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt. De premies zijn de afgelopen jaren flink omhooggeschoten, aangezien de schadelast voor verzekeraars flink is toegenomen.

Heb je een klein, goedkoop en oud autootje aangeschaft, dan is een WA-dekking veelal voldoende. Een beperkt casco dekking is prijzig in de verzekering en niet altijd noodzakelijk. Wel is het een overweging waard om ruitschade mee te verzekeren.

Je aankoop financieren

Heb je onvoldoende eigen vermogen om een auto te kopen, dan kun je overwegen een auto te leasen of te financieren. Zorg er wel voor dat je alle kleine lettertjes goed doorneemt, want je wilt niet onverwacht met financiƫle tegenvallers te maken krijgen. Wellicht is het ook een optie om de aankoopwaarde van de auto voor maximaal 3 jaar te verzekeren.

Kortom, genoeg aandachtspunten in je zoektocht naar en aankoop van een andere auto.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!