vakantie duurkoop

Goedkope vakanties blijken wassen neus

Als je denkt goedkoop op vakantie te gaan met een super voordelige aanbieding die je bent tegengekomen op internet dan is de kans groot dat je bedrogen uitkomt.

Zo bood TravelBird  onlangs een verblijf aan in Normandië voor 79 euro. In werkelijkheid bleek de reissom op te lopen tot maar liefst 419 euro. De aanbieder had er niet bij vermeld dat het om een verblijf van minimaal vier dagen ging zo meldt de Consumentenbond.

Goedkoop is duurkoop

Zij onderzochten de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties van vakantiehuizen. Ruim 80 procent van de 54 online aanbieders houdt zich niet aan de reclamecoderegels. Die houden onder andere in dat de aangeboden prijs inclusief de onvermijdelijke kosten moeten zijn. De Consumentenbond ontdekte ook dat de prijzen tijdens het online boeken soms wel met meer dan 100 procent stegen. Er zaten ook geregeld aanbiedingen bij die helemaal niet te boeken waren.

Ook bij verhuurders van campers en auto’s is het volgens de bond goed mis. Zeven van de acht onderzochte aanbieders overtreden de reclamecode. Het is voor de consument niet duidelijk op welke datum het voertuig voor de aangeboden prijs beschikbaar is. Autoverhuurder Hertz geeft toe dat het voor consumenten inderdaad zoeken is naar een speld in de hooiberg.

De Consumentenbond heeft de onderzoeksresultaten voorgelegd aan de  toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het verzoek actie te ondernemen.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!