gratis ontbijt hotel

Gratis ontbijt verkozen tot nummer 1 hotelvoorziening over de hele wereld

Reizigers over de hele wereld lijken zich bij de keuze van hun favoriete hotelvoorziening te laten leiden door hun maag. Hotels.com maakt bekend dat gratis ontbijt de nummer een hotelfaciliteit is voor reizigers. Vorig jaar was dat nog gratis WiFi.

Rangschikken hotelvoorzieningen

Aan reizigers werd gevraagd om 33 verschillende hotelvoorzieningen te rangschikken. Gratis WiFi, vorig jaar koploper, is naar de derde plaats verwezen in de lijst met meest gewenste hotelfaciliteiten. Gratis ontbijt is nu de eerste keuze van reizigers, gevolgd door de aanwezigheid van een restaurant.

Andere top tien voorzieningen waarover het ideale hotel volgens reizigers moet beschikken zijn onder meer een parkeerplaats, rookvrije ruimtes en bij aankomst ontvangst met koffie en thee in de lobby.

Minder belangrijk

Onderaan de lijst zijn hotelfaciliteiten terug te vinden die minder belangrijk worden gevonden, onder meer kindvriendelijke voorzieningen, faciliteiten voor huisdieren en kapsalons. Hoewel meer dan een derde deel van de ondervraagden bestond uit zakenreizigers, worden ook conferentiezalen en meeting rooms tot de minst belangrijke voorzieningen gerekend.

Gevraagd naar de belangrijkste faciliteiten op de hotelkamer, kiezen reizigers wel voor gratis WiFi, gevolgd door een badkamer met douche. Kinderopvang op de hotelkamer wordt het minst noodzakelijk gevonden.

Druk met hun maaltijd

Alison Couper van Hotels.com zegt: “Reizigers lijken zich op voorhand al nadrukkelijk bezig te houden met hun maaltijden, zo wijzen de resultaten uit. Het is verrassend om te zien dat WiFi niet langer aan kop gaat in de algehele lijst met hotelvoorzieningen, ondanks het steeds grotere belang van technologie. Toch is WiFi nog altijd de voornaamste faciliteit wanneer gasten in hun kamers zijn, contact onderhouden blijft heel belangrijk voor reizigers.”

Top 10 belangrijkste voorzieningen in hotels:

Gratis ontbijt
Restaurant
Internet/Gratis WiFi
Parkeerplaats
24-uurs receptie
Rookvrij hotel
Zwembad
Bar
Airconditioning
Koffie/thee in lobby

Top 10 belangrijkste voorzieningen op hotelkamers:

Internet/Gratis WiFi
Badkamer met douche
Grootte kamer
TV faciliteiten
Airconditioning
Koffie/thee op kamer
Rookvrije kamers
Kwaliteitsbedden
Dagelijkse housekeeping
Type matras

Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!