wintersport singles

Gratis wintersport app voor de echte liefhebber

Jawel, het wintersportseizoen is in aantocht en de komende maanden reizen 930.000 Nederlanders weer af naar de sneeuw. Ben jij ook zo’n skiliefhebber? Dan hebben we een handige reistips voor je!

Gratis Wintersport App

De Nederlandse Ski Vereniging  brengt bijna een miljoen skiliefhebbers op de hoogte van alle sneeuwinformatie met een nieuwe wintersport-app. Je ontdekt er alles over de skigebieden, sneeuwhoogtes, actuele weersberichten en het laatste skinieuws. Je hoeft voor en op je wintersportvakantie dus geen belangrijk nieuws meer te missen!

Favoriete wintersportbestemming volgen

Weet jij al waar je deze winter naar toe gaat? Dan kun je heel eenvoudig een apart kanaal aanmaken voor jouw favoriete skigebied. De Wintersport App houdt je dan helemaal op de hoogte. Ben je nog aan het zoeken en weet je nog niet waar je naar toe wilt? Dan helpt de ‘skigebied selector’ je om de beste bestemming voor je uit te kiezen.

Verkoop wintersportreizen

De Nederlandse Ski Vereniging gaat vanaf volgend jaar ook sneeuwreizen verkopen. NSkiV-directeur Bert Romani meldde op Telegraaf.nl: “We willen onze 90.000 leden meer voordeel bieden en gaan naast korting op bijvoorbeeld skiverhuur en de speciale reisverzekering complete reizen naar de wintersport organiseren, zo nodig in samenwerking met touroperators.”

Zowel voor beginners als gevorderden worden volgens hem straks voordelige all-inpakketten aangeboden, inclusief hotel en liftpas. “Ook gaan we speciale testreizen doen om de nieuwste ski’s en boards uit te proberen. Niet-leden kunnen de reizen met een toeslag boeken.”

Favoriete wintersportlanden

Komend wintersportseizoen gaan zo’n 930.000 Nederlanders naar de sneeuw, zo blijkt uit het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research. En als de sneeuwcondities in nabijgelegen skioorden dit jaar goed zijn, zal het enthousiasme van wintersportliefhebbers alleen nog maar toenemen.

Oostenrijk blijft volgens de prognose voor het winterseizoen 2014-2015 van de ANWB het meest favoriete wintersportland: dat mag ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten. Ook Frankrijk en Duitsland staan nog altijd in de traditionele top drie, gevolgd door wintersportlanden als Zwitserland, Italië en Tsjechië.

Activiteiten wintervakantie

De meerderheid van de wintersporters (77 procent) gaat nog altijd skiën, ongeveer tien procent kiest voor het snowboard. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen. De meeste wintersporters reizen met de auto naar hun wintersportlocatie. Rond de tachtig procent kiest voor eigen vervoer, acht procent voor de touringcar en de rest gaat met het vliegtuig of de trein. De meeste wintersportvakanties (40 procent) vinden in februari plaats, terwijl 21 procent van de vakantiegangers in december en januari de lange latten kiest.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!