Groeiende populariteit van Europese bestemmingen

Hoteliers in toeristische bestemmingen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië konden in juli rekenen op grote belangstelling van Nederlandse reizigers. Dat blijkt uit zoekopdrachten van boekingssite Hotels.com. De Franse stad Colmar was in juli de snelst stijgende bestemming op de vooraanstaande boekingssite. Nederlanders zochten de afgelopen maand bijna vijf keer vaker naar hotels in Colmar dan in dezelfde periode vorig jaar.

Colmar ligt in de Elzas, één van de bekendste wijnstreken van Europa, dicht bij de grens met Duitsland en Zwitserland. De stad aan de voet van de Vogezen biedt toeristen cultureel erfgoed uit de Middeleeuwen en Renaissance. Hotels.com heeft een aanbod van ruim 200 accommodaties in en rond Colmar.

Hoewel de belangstelling het sterkst toenam voor bestemmingen in Europa, bleek ook het Caribisch gebied in trek. Nederlanders zochten bijna vijf keer vaker dan vorig jaar naar hotels in Paramaribo (Suriname) en Punta Cana (Dominicaanse Republiek).

In eigen land zochten Nederlanders de afgelopen maand opvallend veel vaker dan een jaar geleden naar hotelkamers in en rond Apeldoorn. Mogelijk is de belangstelling van toeristen voor natuurgebied de Veluwe gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Frankrijk populairst, Duitsland in opkomst

Voor een lange vakantie blijven de meeste Nederlanders in Europa. Frankrijk is het populairste vakantieland van Nederlanders, gevolgd door Duitsland, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar brachten Nederlanders ruim 2,3 miljoen vakanties door in Frankrijk en 2,1 miljoen in Duitsland. De populariteit van Duitsland als vakantieland is de laatste jaren groeiende.

Binnen Frankrijk was niet alleen Colmar in trek bij Nederlanders. Ook naar hotels in Antibes (Côte d’Azur), Rouen en Caen (Normandië) en Lourdes (Pyreneeën) werd de afgelopen maand op Hotels.com ruim vier keer vaker gezocht dan een jaar geleden. In Duitsland zag de boekingssite het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar de bestemmingen Rust (Schwarzwald) en Koblenz en Aken (Rijnland) het sterkst stijgen.

Zon, zee, strand

In Zuid-Europa zijn vooral Spanje en Italië in trek bij Nederlanders. Op Hotels.com steeg het aantal zoekopdrachten naar de Spaanse bestemmingen Lloret de Mar (Costa Brava), Tenerife (Canarische Eilanden) en Sevilla (Andalusië) sterk de afgelopen maand. In Italië nam het aantal zoekopdrachten naar de bestemmingen Sirmione en Garda (Gardameer), Rimini (Adriatische kust) en Bolzano (Zuid-Tirol) het sterkst toe ten opzicht van vorig jaar.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!