groepsreis hond mee

Groepsreizen en de hond mag mee!

Wij krijgen regelmatig de vraag of er groepsreizen zijn voor singles waarbij de hond ook mee mag. Want samen met je huisdier op vakantie, dat is voor heel wat mensen toch het ultieme genieten! Lekker de natuur in, aan de wandel samen met anderen én de honden, dat is reuze gezellig.

Nog niet zo gek lang geleden was het meenemen van je hond op vakantie een bijzonder lastige kwestie. Gelukkig zijn er een aantal nieuwe regels ingevoerd tussen de landen waardoor het meenemen van je hond een stuk simpeler is geworden. Natuurlijk blijven er wel een paar belangrijke randvoorwaarden van kracht!

Een aantal invoerregels en douaneverplichtingen:

# Iedere Europese hond die de grens over gaat, heeft een Europees paspoort nodig, identificatie door middel van een chip is een vereiste.

Daarnaast moet de hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). De dierenarts moet duidelijk vermelden in het paspoort tot wanneer de vaccinatie geldig is, om misverstanden te voorkomen.

#  Ga je naar Italië? Dan mag de hond de eerste drie weken na de inenting Italië niet in.

# Denk er ook aan dat in Italië een muilkorf verplicht is, ook al zie je niet veel gemuilkorfde honden op straat. Neem de muilkorf voor de zekerheid mee.

Ga je naar een ander vakantieland me je hond? Kijk dan hier voor alle specifieke regels per land.

Groepsreizen & hond mee

Ga je liever georganiseerd op reis met de hond? Dan kan je terecht bij organisaties die prachtige individuele reizen aanbieden zoals SNP Reizen, maar er zijn ook reisorganisaties waarbij er andere singles of alleen-reizenden met de hond hun vakantie boeken. Vakanties in Italië, Zwitserland of dichterbij? Hoewel je een beetje goed moet zoeken op de verschillende websites zijn er wel degelijk reisorganisaties zijn gespecialiseerd in het meenemen van honden op vakanties. Je kunt er ook eenvoudig als éénpersoon boeken, dus niet alleen de hond maar ook singels zijn er welkom ‘-).

Je kunt een kijkje nemen bij:

 

Zelf met de hond op reis

Reis je liever op eigen gelegenheid met je hond naar een leuke vakantiebestemming? Dan heb je vast en zeker snel nieuwe vakantievrienden als je aan de wandel gaat. Meer informatie over in welke accommodatie je met de hond van harte welkom bent lees je op Dogsincluded.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!