groepsreis hond mee

Groepsreizen en de hond mag mee!

Wij krijgen regelmatig de vraag of er groepsreizen zijn voor singles waarbij de hond ook mee mag. Want samen met je huisdier op vakantie, dat is voor heel wat mensen toch het ultieme genieten! Lekker de natuur in, aan de wandel samen met anderen én de honden, dat is reuze gezellig.

Nog niet zo gek lang geleden was het meenemen van je hond op vakantie een bijzonder lastige kwestie. Gelukkig zijn er een aantal nieuwe regels ingevoerd tussen de landen waardoor het meenemen van je hond een stuk simpeler is geworden. Natuurlijk blijven er wel een paar belangrijke randvoorwaarden van kracht!

Een aantal invoerregels en douaneverplichtingen:

# Iedere Europese hond die de grens over gaat, heeft een Europees paspoort nodig, identificatie door middel van een chip is een vereiste.

Daarnaast moet de hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). De dierenarts moet duidelijk vermelden in het paspoort tot wanneer de vaccinatie geldig is, om misverstanden te voorkomen.

#  Ga je naar Italië? Dan mag de hond de eerste drie weken na de inenting Italië niet in.

# Denk er ook aan dat in Italië een muilkorf verplicht is, ook al zie je niet veel gemuilkorfde honden op straat. Neem de muilkorf voor de zekerheid mee.

Ga je naar een ander vakantieland me je hond? Kijk dan hier voor alle specifieke regels per land.

Groepsreizen & hond mee

Ga je liever georganiseerd op reis met de hond? Dan kan je terecht bij organisaties die prachtige individuele reizen aanbieden zoals SNP Reizen, maar er zijn ook reisorganisaties waarbij er andere singles of alleen-reizenden met de hond hun vakantie boeken. Vakanties in Italië, Zwitserland of dichterbij? Hoewel je een beetje goed moet zoeken op de verschillende websites zijn er wel degelijk reisorganisaties zijn gespecialiseerd in het meenemen van honden op vakanties. Je kunt er ook eenvoudig als éénpersoon boeken, dus niet alleen de hond maar ook singels zijn er welkom ‘-).

Je kunt een kijkje nemen bij:

 

Zelf met de hond op reis

Reis je liever op eigen gelegenheid met je hond naar een leuke vakantiebestemming? Dan heb je vast en zeker snel nieuwe vakantievrienden als je aan de wandel gaat. Meer informatie over in welke accommodatie je met de hond van harte welkom bent lees je op Dogsincluded.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!