vliegen tarieven wifi

Grote sportevenementen stimuleren vraag naar hotels

De start van het nieuwe jaar is voor veel mensen hét moment om concrete reis- en vakantieplannen te maken. Met een verdere stijging van het wereldwijde aantal toeristen in het verschiet, blikt boekingswebsite Hotels.com vooruit op de trends en ontwikkelingen in de reiswereld. In 2014 zullen grote sportevenementen wereldwijd van invloed zijn op reizigersstromen.

Met onder meer de Olympische Spelen in Sotsji, het WK voetbal in Brazilië, de Commonwealth Games in Glasgow en de Tour de France die dit jaar start in Yorkshire, belooft 2014 een hoogtepunt te worden voor sportliefhebbers. Sportevenementen met wereldwijde aantrekkingskracht trekken veel internationale bezoekers. Samen met de organisatiecomités nemen deze ‘sporttoeristen’ een groot aantal hotelovernachtingen voor hun rekening. Gastlanden en –steden profiteren nog lange tijd van hun plek in de spotlights.

Olympische Winterspelen

Naar verwachting zal het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan Sotsji oplopen tot 4,4 miljoen in 2014. In de infrastructuur rond de Spelen is naar schatting rond de 36 miljard euro geïnvesteerd. Hiervan zijn onder andere nieuwe stadions, ijsbanen, skipistes en ijshockey arena’s gebouwd. Om alle bezoekers een verblijfplaats te bieden, zijn in en rond Sotsji 30 nieuwe vier- en vijfsterrenhotels en 54 nieuwe driesterrenhotels verrezen. Sotsji zal tot lang na de Spelen vruchten blijven plukken van deze nieuwe voorzieningen.

WK voetbal

De Confederations Cup heeft Brazilië het afgelopen jaar een voorproefje geboden van wat het land te wachten staat in 2014. In de aanloop naar het voetbaltoernooi is het aantal internationale zoekopdrachten naar hotelkamers in Brazilië snel toegenomen. Tijdens de dagen volgend op de loting voor het WK 2014, afgelopen december, signaleerde Hotels.com wederom een sterk groeiende belangstelling voor Brazilië. Op de Nederlandse website steeg het aantal zoekopdrachten naar Braziliaanse hotels met 840 procent.

Tour de France

De Tour de France maakt dit jaar wederom een uitstapje naar het buitenland. Begin juli vindt het Grand Départ plaats in het Engelse graafschap Yorkshire. De laatste jaren neemt de populariteit van de Tour een hoge vlucht in Engeland, mede dankzij grote successen van de Britse renners Mark Cavendish, Bradley Wiggins en Christopher Froome. De hotels in Yorkshire zullen hiervan profiteren. De Tourstart zal de regio naar verwachting meer dan 100 miljoen pond opleveren, zo berekende Welcome to Yorkshire.

Commonwealth Games

Als gastheer van de Commonwealth Games zal ook Glasgow komende zomer profijt trekken van sporttoeristen. Voor de 250 medaille-evenementen zijn meer dan een miljoen tickets beschikbaar. Nog eens miljoenen sportliefhebbers zullen de wedstrijden op tv bekijken. In de jaren volgend op de Commonwealth Games kan Glasgow een geschatte 100.000 extra bezoekers tegemoet zien. Dit zal resulteren in een toename van 30 miljoen pond aan toeristeninkomsten.

Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!