Guimarães

Portugal is voor velen een bekend vakantieland. De prachtige kust van de Algarve en de wereldstad Lissabon trekken jaarlijks vele toeristen uit de hele wereld. Portugal heeft echter meer te bieden en het is opvallend makkelijk toeristische resorts te vermijden en het ware Portugal te ontdekken.

Het noorden van Portugal spreekt weinig vakantiegangers tot de verbeelding. Toch is er veel te beleven in dit relatief weinig bezochte deel van het land, wat te denken van Guimarães. Deze middeleeuwse stad heeft niet alleen een mooie naam, maar een prachtig koloniaal centrum dat door de Unesco wordt erkend als cultureel werelderfgoed. Guimarães staat vol met traditionele huizen en paleizen.

De specifieke constructie technieken die in de middeleeuwen in de stad zijn ontwikkeld om deze gebouwen te bouwen, zijn door de Portugese kolonisten over de wereld verspreidt en  soortgelijke koloniale gebouwen kunnen nu bijvoorbeeld ook in Brazilië gevonden worden. Ook het kasteel van Guimarães uit de 10e eeuw is een belangrijke bezienswaardigheid van de stad.

Guimarães is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa 2012. De stad heeft een dynamische en jonge bevolking met een bloeiende culturele beweging. Door de uitverkiezing zullen nog meer creatievelingen hun weg naar Guimarães vinden en de stad in een cultureel historische hotspot veranderen.

Een perfecte gelegenheid dit Portugese juweeltje te bezoeken en van een verdiende vakantie te genieten. Guimarães ligt slechts 50 km ten noorden van Porto en is eenvoudig te bereiken.     

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!