Guimarães

Portugal is voor velen een bekend vakantieland. De prachtige kust van de Algarve en de wereldstad Lissabon trekken jaarlijks vele toeristen uit de hele wereld. Portugal heeft echter meer te bieden en het is opvallend makkelijk toeristische resorts te vermijden en het ware Portugal te ontdekken.

Het noorden van Portugal spreekt weinig vakantiegangers tot de verbeelding. Toch is er veel te beleven in dit relatief weinig bezochte deel van het land, wat te denken van Guimarães. Deze middeleeuwse stad heeft niet alleen een mooie naam, maar een prachtig koloniaal centrum dat door de Unesco wordt erkend als cultureel werelderfgoed. Guimarães staat vol met traditionele huizen en paleizen.

De specifieke constructie technieken die in de middeleeuwen in de stad zijn ontwikkeld om deze gebouwen te bouwen, zijn door de Portugese kolonisten over de wereld verspreidt en  soortgelijke koloniale gebouwen kunnen nu bijvoorbeeld ook in Brazilië gevonden worden. Ook het kasteel van Guimarães uit de 10e eeuw is een belangrijke bezienswaardigheid van de stad.

Guimarães is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa 2012. De stad heeft een dynamische en jonge bevolking met een bloeiende culturele beweging. Door de uitverkiezing zullen nog meer creatievelingen hun weg naar Guimarães vinden en de stad in een cultureel historische hotspot veranderen.

Een perfecte gelegenheid dit Portugese juweeltje te bezoeken en van een verdiende vakantie te genieten. Guimarães ligt slechts 50 km ten noorden van Porto en is eenvoudig te bereiken.     

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!