vakantiebeurs 2015

Haal de bezem door je digitale vakantieleven: 3 tips

Met temperaturen van boven de 20 graden is het duidelijk: de lente is begonnen! Tijd dus voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. Gooi de ramen open, muziekje aan, sopje erbij en je kunt aan de slag. Want is dat niet waar je aan denkt bij een voorjaarsschoonmaak?

Nog beter dan in je huis, kun je je opruimwoede eens op je digitale leven loslaten. Tegenwoordig bewaren we namelijk eindeloos veel documenten. Denk aan foto’s van die citytrip die nog steeds op je camera staan, snapshots op je telefoon van gezellige etentjes met familie, afbeeldingen die vrienden op social media hebben geplaatst en de vakantiefoto’s die je vorig jaar op je computer hebt gezet en die je nog steeds moet uitzoeken. Hoog tijd dus om orde te scheppen in de chaos.

3 tips voor de digitale voorjaarsschoonmaak!

Bekijk wat je hebt
Vaak weet je niet eens goed wat je nu allemaal hebt opgeslagen in de loop der jaren. Neem eerst eens rustig de tijd om te bekijken wat je hebt verzameld en wat je daarvan nu nog echt nodig hebt. Neem hierbij niet alleen je computer onder handen, maar controleer ook of er niet nog leuke afbeeldingen op je telefoon, camera of social media kanalen staan die je wilt bewaren.

Orde in de chaos
Begin met het ordenen van je afbeeldingen op jaar en geef mappen verschillende thema’s. Hierdoor geef je structuur aan je opgeslagen documenten, zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. Handig als je van die vakantie in 2012 of die familiedag in april 2014 een fotoboek wilt maken. Zoek de juiste map op en je hebt zo alle foto’s bij elkaar om een fotoboek of ander fotoproduct te maken.

Sla je afbeeldingen veilig op
Nu je alles uitgezocht hebt, wil je natuurlijk dat al die foto’s de waardering krijgen die ze verdienen. Dit kun je doen door ze te vereeuwigen in een fotoboek of je favoriete foto af te laten drukken op een wanddecoratie van bijvoorbeeld hout. De documenten die je op korte termijn niet gaat gebruiken, kun je daarnaast veilig opslaan op een externe harde schijf. Zo weet je zeker dat alles bewaard blijft en maak jij de harde schijf van je computer direct een stuk leger (en sneller!). Heb je nog geen harde schijf of wil je gewoon dubbel zo zeker zijn? Tegenwoordig zijn er online veel en veilige mogelijkheden om je foto’s op te slaan. Je slaat je foto’s dan op in de zogenaamde ‘cloud’ zoals Google Drive of iCloud. Deze info kwam tot stand door Albelli.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!