vakantiebeurs 2015

Haal de bezem door je digitale vakantieleven: 3 tips

Met temperaturen van boven de 20 graden is het duidelijk: de lente is begonnen! Tijd dus voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak. Gooi de ramen open, muziekje aan, sopje erbij en je kunt aan de slag. Want is dat niet waar je aan denkt bij een voorjaarsschoonmaak?

Nog beter dan in je huis, kun je je opruimwoede eens op je digitale leven loslaten. Tegenwoordig bewaren we namelijk eindeloos veel documenten. Denk aan foto’s van die citytrip die nog steeds op je camera staan, snapshots op je telefoon van gezellige etentjes met familie, afbeeldingen die vrienden op social media hebben geplaatst en de vakantiefoto’s die je vorig jaar op je computer hebt gezet en die je nog steeds moet uitzoeken. Hoog tijd dus om orde te scheppen in de chaos.

3 tips voor de digitale voorjaarsschoonmaak!

Bekijk wat je hebt
Vaak weet je niet eens goed wat je nu allemaal hebt opgeslagen in de loop der jaren. Neem eerst eens rustig de tijd om te bekijken wat je hebt verzameld en wat je daarvan nu nog echt nodig hebt. Neem hierbij niet alleen je computer onder handen, maar controleer ook of er niet nog leuke afbeeldingen op je telefoon, camera of social media kanalen staan die je wilt bewaren.

Orde in de chaos
Begin met het ordenen van je afbeeldingen op jaar en geef mappen verschillende thema’s. Hierdoor geef je structuur aan je opgeslagen documenten, zodat je alles gemakkelijk terug kunt vinden. Handig als je van die vakantie in 2012 of die familiedag in april 2014 een fotoboek wilt maken. Zoek de juiste map op en je hebt zo alle foto’s bij elkaar om een fotoboek of ander fotoproduct te maken.

Sla je afbeeldingen veilig op
Nu je alles uitgezocht hebt, wil je natuurlijk dat al die foto’s de waardering krijgen die ze verdienen. Dit kun je doen door ze te vereeuwigen in een fotoboek of je favoriete foto af te laten drukken op een wanddecoratie van bijvoorbeeld hout. De documenten die je op korte termijn niet gaat gebruiken, kun je daarnaast veilig opslaan op een externe harde schijf. Zo weet je zeker dat alles bewaard blijft en maak jij de harde schijf van je computer direct een stuk leger (en sneller!). Heb je nog geen harde schijf of wil je gewoon dubbel zo zeker zijn? Tegenwoordig zijn er online veel en veilige mogelijkheden om je foto’s op te slaan. Je slaat je foto’s dan op in de zogenaamde ‘cloud’ zoals Google Drive of iCloud. Deze info kwam tot stand door Albelli.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!