inpaktips handbagage

Handbagage en ruimbagage: zo zit het

Met de start van het nieuwe vakantieseizoen in het vooruitzicht, is het wel zo handig als je weet hoeveel bagage je mee mag nemen. Daarom heeft Skyscanner de regels voor handbagage en ruimbagage van 18 luchtvaartmaatschappijen voor Europese bestemmingen onderzocht.

Overzicht

De verschillende regels per maatschappij voor gewicht, afmetingen en kosten voor het inchecken staan nu in één handig overzicht. Om het beste uit je vliegreis te halen hebben we ook handige tips voor het reizen met alleen handbagage op een rij gezet.

Regels handbagage

“De regels omtrent het meenemen van handbagage verschillen per vliegmaatschappij zo sterk dat het voor reizigers verwarrend kan zijn. Hierdoor komen ze soms onnodig voor verrassingen te staan op de luchthaven”, zegt Linda Hoebe, Marketing Manager Skyscanner Nederland. “Sommige maatschappijen, als American Airlines, British Airways, easyJet en Iberia, hanteren geen limiet op het gewicht van de handbagage, waar bijvoorbeeld KLM en easyJet juist extra items toelaten zoals een laptop, een paraplu of krukken. We hebben de verschillen nu eens inzichtelijk gemaakt waarmee we reizigers willen helpen om goed voorbereid op reis te gaan”, aldus Linda Hoebe.

Handbagage per maatschappij

Regels ruimbagage 

Ruimbagage regels

Tips voor reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage zorgt niet alleen voor een snel vertrek van de luchthaven bij aankomst, maar het kan ook kosten besparen. Een aantal tips om het maximale uit je handbagage te halen vind je hier

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!