slapen in vliegtuig tips

Handige app geeft advies bij reizen naar risicolanden

Voor wie van plan is naar een risicovol land te reizen, biedt het ministerie van Buitenlandse Zaken de app 24/7 BZ. Deze gratis app wordt dagelijks bijgewerkt en is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die landen bezoekt met een twijfelachtige veiligheidssituatie.

Goed voorbereid op reis

Het is van groot belang om goed voorbereid op reis te gaan. Dat geldt niet alleen voor Syrië en Irak. Ook reizen naar landen waar vrede is, kan voor westerse reizigers grote risico’s met zich meebrengen. Met de app 24/7 BZ is eenvoudig na te gaan waarmee men rekening moet houden en welke gebieden men beter kan vermijden. Als de situatie tijdens de reis verandert, wordt dit direct bijgewerkt en ontvangt de reiziger een push-bericht. Ook helpt de app bij noodgevallen, bijvoorbeeld als de reiziger zijn paspoort kwijtraakt of bestolen wordt.

Internetverbinding 

De app werkt ook offline, voor als men door gebieden zonder internetverbinding reist. De reiziger moet alleen goed opletten niet zijn telefoon kwijt te raken, want dan biedt ook app 24/7 BZ geen soelaas meer.

De app is te downloaden in Google Play en de App Store:

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!