tips zakelijke reiziger

Handige tips voor de zakelijke reiziger

Als je op reis moet voor je werk, is je eerste prioriteit vaak ook dat waar je voor op reis gaat; je werk! Daarna komen waarschijnlijk de plezierige kanten aan bod, de leuke feestjes, mooie omgeving of prettige bijeenkomsten die de kers op de taart kunnen zijn tijdens een geslaagde reis.

Helaas worden bijzaken hierdoor vaak vergeten, terwijl deze des te belangrijk kunnen zijn. Je zult maar op het vliegveld staan met een verlopen paspoort bijvoorbeeld. Om je drukke leven en hectische zakentrip net dat beetje makkelijker te maken hebben we 4 handige tips voor je op een rij gezet.

Goede verzekering

Een goede verzekering is ook tijdens een zakelijke trip absolute noodzaak. Met bijzondere aandacht moeten de voorwaarden van reisverzekering vooraf bekeken worden. Zo weet je zeker dat zakelijk alles is meeverzekerd. Een doorlopende reisverzekering afsluiten lijkt, afhankelijk van het aantal zakelijk reizen dat je maakt, de meest logische keuze. Zeker als je meer dan eens per jaar op (zakelijke) reis gaat is dit makkelijk, zodat je een jaar lang niet naar je reisverzekering hoeft om te kijken. Mocht je er op het laatste moment achter komen dat je helemaal onverzekerd op reis gaat, dan kun je ook een kortlopende reisverzekering afsluiten via bijvoorbeeld een reisverzekering app. Dit is onder andere mogelijk bij de Rabobank, ideaal als je je reisverzekering vergeten bent. Check wel altijd of deze kortlopende reisverzekering alle mogelijke zakelijke calamiteiten dekt.

2. Laptop als handbagage

Wil je er zeker van zijn dat je laptop de reis overleefd? Neem deze dan als handbagage mee het vliegtuig in. Met de andere bagage wordt vaak redelijk ‘wild’ omgegaan en zo weet je zeker dat deze niet beschadigd raakt. Ook kun je zo nog even aan die laatste pitch of presentatie werken tijdens je vlucht. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden ook WIFI aan op de vlucht. Vergeet vooral je oordopjes niet, zodat je lekker rustig en ongestoord kan werken, zonder dat je wordt afgeleid door andere vervelende geluiden. Daarnaast is het ook aan te raden om een andere tas mee te nemen dan je laptoptas. Wanneer je in het buitenland met je laptoptas onderweg bent, ben je een zichtbaar doelwit voor criminelen. Om dit risico te verkleinen kun je de laptop het beste in een wat minder zakelijke of opvallende tas dragen.

3. Wifi/internet

Zonder internet kunnen we inmiddels eigenlijk niet meer. Controleer daarom van te voren of er WIFI in je hotel aanwezig is, bij voorkeur op de kamer.  Probeer daarnaast de reviews hierover te lezen. Als het internet slecht is heb je nog weinig aan Wifi in het hotel en hoef je niet in de  onrustige lobby plaats te nemen. Probeer daarom dus altijd een hotel te boeken met internetaansluiting in de hotelkamer. Ben je een Mac gebruiker. Vergeet dan niet de aparte aansluiting voor je internetkabel.

4. Flatscreen als tweede scherm

Niet altijd noodzakelijk, maar het kan zeer zeker van pas komen. Moet je een congres voorbereiden of een presentatie geven dan is het soms wel makkelijk om te zien hoe je presentatie op groot scherm overkomt. Het is dan aan te raden om van te voren te informeren of er een flatscreen op de kamer aanwezig is. Vaak hoef je dan alleen een HDMI kabel mee te nemen, zodat je je laptop gemakkelijk op de televisie kan aansluiten. Op die manier heb je eigenlijk een tweede scherm waar je mee kan werken. Het is natuurlijk wel goed om te weten of de flatscreen een HDMI aansluiting heeft, controleer dit daarom van te voren indien je van plan bent daar gebruik van te maken.

Bron: De ondernemer

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!