singlevakanties

Handige tips voor vrouwen om lichter te reizen

Vijftien kilogram in plaats van twintig: zoveel mag je bagage nog maar wegen als je vliegt met Jetairfly. Wij schuimden het internet af op zoek naar tips om lichter te pakken.

– Als je weinig kleren meeneemt, is het handiger als ze allemaal bij elkaar passen. Zwart, wit en beige zijn altijd veilig. Wil je toch meer kleur, ga dan voor rood, zalmroze, koraalrood en oranje.

– Schoenen zijn doorgaans behoorlijk zwaar en je neemt er altijd te veel mee. Beperk je daarom tot een paar sandalen en een paar sneakers. Wil je toch stapschoenen mee, draag die op het vliegtuig.

– Als je efficiënt opvouwt, kunnen je spullen in een kleinere koffer. Sokken in je schoenen stoppen, wist je waarschijnlijk al, maar de website onebag.com heeft nog een handig trucje.

– Boeken zijn zwaar en nemen veel plaats in. Een beproefde truc: hou je boek in je hand op de luchthaven, ook bij de douanecontrole en bij het opstappen – je was toch aan het lezen tijdens het wachten?

– Altijd handig: een kleine verpakking waspoeder voor een snelle handwas als je te snel door je beperkte voorraad kleren/ondergoed zit.

–  Een kleine speurtocht op Google leert je dat er vrouwen bestaan die een week op reis kunnen gaan met zeven kledingstukken en een sjaal. Daar kan je van leren:

– Tenzij je naar Mars gaat, is de kans reëel dat je een familieverpakking badschuim en een grote fles zonnecrème ter plaatse kan kopen.

– Kies voor lichte stoffen zoals katoen of jersey. Niet alleen omdat ze minder wegen, maar vooral omdat ze ’s nachts sneller drogen mocht er toch iets vuil worden.

Bron: Standaard

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!