eenoudervakantie

Handige zomervakantie tips voor alleenstaande ouders

Pas single geworden en heb je nog redelijk jonge kinderen? Dan zie je vast als een berg op tegen de zomervakantie. Want ineens zomaar alleen met je kinderen op vakantie gaan terwijl je altijd als ‘heel gezin’ ging is meestal geen aantrekkelijke optie. Helemaal niet zo raar natuurlijk, maar intussen komt die zomervakantie met rasse schreden dichterbij. Wat doe je?! Wij zetten een paar alternatieven voor je op een rijtje

Met of zonder de kinderen

Laten we eerlijk zijn; sinds je kinderen hebt gekregen zien je vakanties er heel anders uit dan vroeger. Zeker als ze nog klein zijn is tijd voor jezelf bijzonder schaars. Ik kan me herinneren dat ik vermoeider thuis kwam van vakantie dan dat ik heen ging.. Nu je single bent geworden en je deze zomer voor een groot deel de kinderen bij je hebt moet je je dus serieus afvragen of je de fut hebt in je eentje die koters te amuseren. Het is helemaal niet raar als bij die gedachte de moed je al in de schoenen zakt. Opties? Jazeker deze vier:

1 Ga met een vriend(in) die net als jij ook kids van dezelfde leeftijd heeft. Spreek van te voren af dat jullie af en toe op elkaars kids passen zodat je even een middag of avond voor jezelf hebt. Ga lekker een paar uurtjes lekker shoppen, lees een boek of duik de kroeg in, doe iets waar jij helemaal ontspannen van wordt. Als jullie dit voor elkaar over hebben dan kom je allebei vrolijk en uitgerust uit en jullie kinderen hebben het ook naar hun zin.

2 Neem je ouders mee op vakantie. Huh? Ja. Je zal de eerste niet zijn die zijn die na een scheiding er op allerlei gebieden nogal doorheen zit. Toch een beetje relaxen? Met je ouders (mits je een goede band hebt) zit je gebakken. Ze vinden het fijn om tijd met je kinderen door te brengen en daarnaast kennen ze jou door en door. Dus héb je even een dip, dan zullen ze dat heus niet raar vinden.

3 Ga met andere alleenstaande ouders op vakantie. Ja, dat is misschien doodeng en je denkt vast ‘daar ben ik nog helemaal niet aan toe’ maar dan moeten we je toch even uit de ‘droom’ helpen. Wanneer je denkt dat dit verkapte datingreizen zijn, want dat zijn het niet. Groot voordeel is dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit, de kinderen meteen een batterij speelkameraadjes hebben en jij écht vakantie want naar hen hoef je amper nog om te kijken. Je zult merken dat het juist fijn is om alleen maar toch samen op vakantie te zijn. Er zijn tal van uitstekende organisaties waarbij je kunt boeken.

4 Ga op vakantie zonder je kids. Nee, dat is geen vloeken in de kerk maar een prima alternatief als je er gewoon erg tegen opziet om net na je scheiding mét de kids op vakantie te gaan, ze al met je ex drie weken op reis gaan en jij ze niet nog eens op sleeptouw wilt nemen of wanneer je er simpelweg het geld niet voor hebt nu. Dan is alleen op vakantie gaan, als is het maar voor een paar dagen of een weekje juist hartstikke goed. Plan het in de periode dat de kinderen weg zijn met je ex. Kies een bestemming waar je al heel lang van droomt of een activiteit die je niet snel zou doen toen je nog in de relatie zat. Of je nu alleen, met een vriend(in) of met andere singles reist; geniet met volle teugen!

Bron: Singlessite.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!