singlereizen 25+

Handleiding voor een onvergetelijke singlevakantie

Singlevakanties zijn helemaal hot en happening! Maar een kleine handleiding kan uitermate handig zijn voor je vertrekt. Daarom 10 handige tips, soms met een knipoog, om van jouw singlevakantie een onvergetelijke reiservaring te maken! 

Tip 1. Goed humeur. Je reist niet alleen dus last van een jetlag, muggen of een bad hair day, probeer de sfeer niet te verzieken met een chagrijnige bui. Heeft niet alleen de groep last van, maar jij uiteindelijk ook. Neem dus een goed humeur mee als je met een singlereis meegaat.

Tip 2. Voorbereiding. Ook al hoef je met een singlereis niet alles zelf te regelen (en dus niet over ieder detail na te denken) je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor het slagen van je reis. Lees vooraf dus goed wat er (brood)nodig is (zaklamp, klamboe, deet, verloopstekker om je mobiel op te laden) en wat de hygiëne is in het land van bestemming.

Tip 3. Safe seks. Ook singles hebben wel eens last van loslopende hormonen, oftewel vlinders in de buik. Val je als een blok voor een van je medereizigers, de lokale gids of dorpsbewoner: lekker van genieten! Je hebt natuurlijk geen tijd voor een wederzijdse soa test, dus condooms mee is het devies.

Tip 4. Privacy. In een groepsreis met singles is er misschien wat minder privacy dan je normaal gesproken gewend bent op vakantie. Je deelt vaak een kamer en je eet doorgaans gezamenlijk. Heb jij echt even een momentje voor jezelf nodig? Gewoon aangeven, daar heeft iedereen baat bij. Respecteer dus ook de privacy van anderen, het ligt niet aan jou als iemand even alleen wil zijn.

Tip 5. Heimwee. Kan iedereen overkomen, zelfs wanneer je met een hele leuke groep in een prachtig ver land bent. Weet jij van jezelf dat je nogal eens last kan hebben van heimwee? Tref dan thuis al de nodige voorbereidingen en lees even deze tips.

Tip 6. Open mind. Probeer zonder al te hoge verwachtingspatronen aan je reis te beginnen. Hooggespannen verwachtingen leiden namelijk vaak tot teleurstellingen en daar word je niet blij van. Ga met een open mind op reis, laat je verrassen en geniet!

Tip 7. Flexibel. Mensen die flexibel in het leven staan genieten ten volle van alles dat er op hun pad komt. Wanneer je een singlereis maakt is flexibiliteit een vereiste. Zeker in verre landen gaan de dingen zelden zoals gepland. De kunst is om je niet druk te maken en te genieten van deze onverwachte momenten.

Tip 8. Sociaal. Het imago van singlereizen is de laatste jaren gelukkig ten positieve veranderd. Niks contactgestoord of geitenwollen sokken types maar juist sociaal vaardige mensen met een positieve, nieuwsgierige levensinstelling: dat zijn je reisgenoten anno 2015! Ben je en kat-uit-de-boom-kijk type of verlegen? Geen probleem, je kunt ook non-verbaal laten merken dat je het naar je zin hebt. Een glimlach doet wonderen.

Tip 9. Irritatie. Natuurlijk, er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor jij je mateloos irriteert. Je bent nu eenmaal met een groep mensen op reis en die ken je niet van binnen en van buiten. Zij jou ook niet trouwens. Laat je ongenoegen niet oplopen tot het stoom uit je oren komt, maar laat beleefd weten dat je iets niet zo prettig vindt of op prijs stelt. Dit klaart tijdig de lucht en de sfeer in de groep blijft optimaal.

Tip 10. Gezond en wel. Ziek worden op vakantie is echt balen. Voorkomen is beter dan genezen dus daarom geldt ook hier; een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek uit wat de kwaliteit van het drinkwater is, welke inentingen je eventueel nodig hebt en hoeveel welken van te voren je die moet halen.

Bron: Singlessite.nl

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!