Singlereis Wandelweekend Brabantse Kempen

Heimwee? Zo kun je toch genieten van een weekendje weg

Heimwee is erg vervelend en niet alleen kinderen hebben hier last van. Ook een groot aantal volwassenen mist het thuisfront wanneer ze voor een langere tijd van huis zijn. Er is helaas relatief weinig te doen aan heimwee, maar je kunt het wel verzachten. Nu de zomerperiode is aangebroken zal de kans groot zijn dat je graag een weekendje weg wil, maar dat jouw heimwee roet in het eten gooit. In deze blog zetten we daarom wat tips voor je op een rijtje zodat jij toch kunt genieten van jouw welverdiende weekend weg!

 

Blijf dicht bij huis

Wanneer je eenmaal hebt besloten tóch een weekendje weg te gaan is het verstandig om te kiezen voor een bestemming die niet zo heel ver weg is van je huis. Niet getreurd: er zijn genoeg plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar die toch niet te ver weg zijn. Denk maar eens aan een stedentrip naar Brussel of Antwerpen. Maar ook in Duitsland zijn prachtige steden te ontdekken, zoals Düsseldorf of Oberhausen. Vaak is de gedachte dat je snel weer thuis kunt zijn al een hele troost.

 

Creëer afleiding

Zorg ervoor dat je tijdens je weekendje weg genoeg te doen hebt. Zo zul je merken dat je bijvoorbeeld meer last hebt van heimwee als je bij vrienden in het buitenland op bezoek bent en alleen maar aan het ontspannen bent dan wanneer je een citytrip organiseert en allerlei bezienswaardigheden opzoekt. Maak daarom van tevoren een programma met leuke dingen die je kunt ondernemen zodat je genoeg afleiding hebt. Ga je met iemand samen? Leg die persoon dan de situatie uit zodat diegene ook helpt om het voor jou zo prettig mogelijk te maken.

 

Neem vertrouwde spullen mee

Het kan ook helpen om iets van huis mee te nemen. Als je tijdens je weekend weg deze spullen bij je hebt zul je je sneller thuis voelen. Je kunt dan denken aan je eigen kussen, maar ook aan persoonlijke spullen, zoals fotolijstjes of boeken die je graag leest. Een andere tip is om eten en drinken mee te nemen dat je kent. Ook op die manier kun je een stukje thuis meenemen naar je bestemming en eerder het gevoel hebben dat je op je plek bent tijdens je weekend weg.

 

Houd je routine aan

Dit is misschien lastig als je ergens anders bent, maar het kan je heimwee zeker verzachten als je probeert om aan je routine vast te houden. Zo kun je bijvoorbeeld op dezelfde tijd de wekker zetten als je normaal gesproken thuis ook zou doen. Ga jij iedere morgen hardlopen? Kijk dan of je dit ook tijdens je weekendje weg nog steeds kunt doen. Probeer ook op je vaste tijden te eten zodat je het gevoel hebt je aan hetzelfde ritme als thuis te houden.

 

Extra tip: bel af en toe ook eens naar het thuisfront of andere dierbaren die jou op je gemak kunnen laten voelen.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!