vakantiebudget singles

Hele fijne en slimme tips voor een goedkopere vakantie

Voor heel veel mensen zijn de kosten een belangrijke reden om niet op vakantie te gaan. Maar als je het slim aanpakt hoeft een vakantie niet altijd heel veel geld te kosten. Metro helpt je met het vinden van een goedkope vakantiebestemming en legt je uit hoe je tijdens je vakantie kunt besparen. Wij delen deze tips graag met jou! 

3 x goedkope bestemming

1# Wil je echt een goedkope vliegvakantie scoren? Dan is Macedonië de beste optie. Hier kan je namelijk tot 50 procent besparen op je reis, blijkt uit onderzoek van Vakantiediscounter. De levenskosten liggen aanzienlijk lager dan in West-Europa. Het verrassende vakantieland ligt in het Zuidoosten van Europa en is vanaf Amsterdam 2,5 uur vliegen.

2# Zee, eindeloze wolkenluchten, zeehonden, rust en geen zin om ver te reizen? Kies dan eens voor een vakantie op Texel, Vlieland of Terschelling. Het leven op de eilanden is niet per se heel goedkoop, maar het scheelt je een duur ticket. De natuurgebieden op Texel en Schiermonnikoog hebben inmiddels de status van een Nationaal Park.

3# Als je goed zoekt kun je voor minder dan 80 euro al een retourtje boeken naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Lissabon heeft het allemaal: hippe conceptstores, rooftopbars op bijzondere plekken en talloze restaurantjes waar je lekker en heel betaalbaar kunt eten. Voor 1 euro scoor je al een kopje koffie en ook uit eten gaan hoeft niet duur te zijn.

Groepsreizen Single2Travel.nl

Budget tips van de experts

  • Digital Nomad Suzanne van Duijn gaat bijna elke maand wel een paar dagen naar het buitenland. ,,Heb je er geen moeite mee om tijdens je vakantie een beetje te werken, dan is Workaway een goede tip. Via dit platform krijg je gratis kost en inwoning in ruil voor wat werk. Je werkt bijvoorbeeld een paar uur per dag op een boerderij, en kan de rest van de dag genieten én hebt geen kosten aan eten en accommodatie.”
  • Maakt het je niet zoveel uit waar je naar toe gaat? Kies dan bij het zoeken naar een vlucht voor de ‘overal’-zoekfunctie van Skyscanner. Hiermee kun je zien waar je het goedkoopste naar toe kunt reizen en ook wanneer het de goedkoopste tijd is om ernaartoe te gaan.
  • „Geld verdienen terwijl je op reis bent? Verhuur je koophuis via Airbnb, je auto via Snapcarr en je motor kun je verhuren via Motoshare”, geeft Suzanne als tweede tip.
  • Op vakantie hoef je echt niet drie keer per dag buiten de deur te eten. Bezoek eens een supermarkt, bakkerij of ander marktje en ga daarna lekker picknicken in een park. Ga je wel uit eten maar blijft er eten over? Vraag dan een doggybag.
  • Reis alleen met handbagage. Een koffer inchecken kost al gauw een paar tientjes extra. Als je niet langer dan een week weg gaat, moet het lukken. Maak van tevoren setjes, kies voor dunne stoffen en rol je kleding op.
  • Abonneer je op nieuwsbrieven van reisorganisaties als Vakantiediscounter, Travelclown, Paperflies of Cheaptickets. Deze organisaties speuren de hele dag naar de beste hotels en aanbiedingen en dat scheelt je heel wat zoekwerk. Vaak bieden ze in de nieuwsbrief een mooie dagdeal aan.
  • Chantal Schram is reisblogger en oprichtster van Reisdoc (een website met tips om geld te besparen tijdens je vakantie) en geeft het volgende advies: ,,Probeer altijd net buiten de toeristische plekken zitten, zeker in Europa. Dat scheelt veel geld qua accommodatie, maar ook als je buiten de deur wilt eten. Een voorbeeld: wil je naar Cinque Terre in Italië, verblijf dan zeker niet in deze dorpjes zelf. Boek een accommodatie daarbuiten, bijvoorbeeld in Levanto. Met de trein sta je vervolgens voor een paar euro alsnog op de plek waar het gebeurt. Hetzelfde geldt voor steden: verblijf niet in het centrum, maar juist daarbuiten.”
  • „Een stedentrip hoeft niet altijd veel te kosten. Veel steden bieden een gratis wandeltour aan en op sommige dagen zijn de musea ook gratis. Informeer bij het verkeersbureau voor meer informatie,” voegt Chantal eraan toe.
  • „Zet een flight alert aan. Met deze tool word je automatisch via de mail op de hoogte gehouden van het bedrag dat je maximaal wilt uitgeven aan je ticket”, aldus Chantal.
  • Danielle van Travel Rumors heeft ook nog een goede tip: ,,Plan je vakantie rondom bestemmingen die het reizen aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld aan toffe bestemmingen zoals Noorwegen – wat een duurder land is om naar te reizen – maar die een ‘free camping’ policy hanteert. Wanneer je deze bestemming hoog op je lijstje hebt staan, is het dus een idee om een camper te huren om op deze manier toch kosten te besparen. Je kunt zelf douchen, rijdt in je accommodatie en kunt op veel plekken gratis overnachten.”

Bron: Metronieuws

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!