vakantiegeld

Helft Nederlanders zet vakantiegeld even opzij

Ondanks de onzekere tijd die het is voor reizigers, zet bijna de helft van de Nederlanders hun vakantiegeld opzij om te gebruiken voor een vakantie wanneer er weer gereisd mag worden. 

Anders gezegd: de andere helft (52 procent) houdt het voorlopig in z’n zak. Dat blijkt uit onderzoek van Vliegtickets.nl onder ruim 6300 mensen. Wel moet worden gesteld dat van de mensen die nu – in coronatijd – nog geen vakantie gaat boeken, 25 procent wat geld opzij zet voor als de weg naar vakantie vrij is. De rest van het extra zakcentje dat velen in de maand mei krijgen wordt besteed aan iets anders. 12,5 procent van hen zet het geld apart als spaargeld.

Plannen

Van alle ondervraagden geeft een ruime meerderheid van de mensen (55 procent) aan dat ze nog altijd dezelfde plannen met hun vakantiegeld hebben als vóór de coronacrisis. Iets meer dan een derde van de mensen (34 procent) had voor de crisis andere plannen met het vakantiegeld dan waar ze het uiteindelijk voor gaan gebruiken.

Duurdere vliegreizen verwacht

Het geld apart zetten voor een reis wanneer we wél weer mogen vliegen lijkt hard nodig. Driekwart van de ondervraagden verwacht dat vliegen na de crisis namelijk duurder wordt. 40 procent van de mensen zou dat heel vervelend vinden, 30 procent staat er neutraal tegenover. Een eventuele stijging van de prijzen vindt 23 procent van de mensen echter niet zo erg. Ze ‘vonden vliegen eigenlijk al te goedkoop’. 37 procent zou maximaal 10 procent meer voor een vlucht betalen, 1 procent wil ook wel een hogere prijs van 40 procent uitgeven.

Bron: Metro

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!