vliegen tarieven wifi

Herfstvakantie: staking luchthaven Zaventem

Mocht je in de herfstvakantie vliegen vanaf luchthaven Zaventem, even opletten! De politiebonden dreigen de luchthaven plat te leggen meer aandacht te krijgen voor hun pensioeneisen.

Steeds meer Nederlanders kiezen met het boeken van hun vakantie voor de Brusselse luchthaven Zaventem. Met Ryanair boek je vaak heel voordelige vliegtickets en voor Nederlanders die in het zuiden wonen niet verder dan Schiphol. Mocht je dus vakantieplannen hebben met vertrek van Zaventem wees even alert op de dreigende stakingsplannen.

Uit het Belgische nieuws kwam onderstaande berichtgeving:

Het regeerakkoord heeft er niets aan veranderd dat heel wat agenten tot zes jaar langer moeten werken voor ze met pensioen kunnen. De politievakbonden vrezen zelfs dat de leeftijd straks nog verder opgetrokken wordt dan 62 jaar. Omdat eerdere acties, zoals de boeteloze week en de ‘sabotage’ van de tweede flitsmarathon, weinig opgeleverd hebben, schakelen ze nu een versnelling hoger.

“Ons volgende doel is het platleggen van de luchthaven van Zaventem. De politie zal er zeer strenge identiteitscontroles uitvoeren bij al wie vertrekt en aankomt”, zegt een voorname vakbondsbron. Dat zou al snel voor lange rijen wachtende reizigers en veel gemiste vluchten zorgen. Qua timing wordt de herfstvakantie – van zaterdag 25 oktober tot en met zondag 2 november – ‘een goede mogelijkheid’ genoemd.

Actie voeren

“We zouden het ook liever anders zien, maar onze eisen worden genegeerd en dus moeten we er wel iets steviger tegenaan gaan”, aldus nog onze bron. “Want niet alleen ons pensioen is in gevaar. De nieuwe regering wil ook allerlei premies afschaffen, waardoor agenten een deel van hun inkomen dreigen te verliezen.” De actie op de luchthaven moet nog verder doorgesproken worden, maar het draagvlak is groot.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!