Herfstvakantie wordt last-minute geboekt

Veel mensen weten nog niet of ze volgende maand – tijdens de herfstvakantie – ook daadwerkelijk op vakantie gaan, blijkt uit onderzoek van het Metropolitan Report.

De herfstvakantie begint in een groot deel van het land over een paar weken, maar veel Metro-lezers weten nog niet of zij dan op vakantie gaan. Inmiddels heeft 19 procent wel een vakantie geboekt en weet 22 procent zeker dat dit jaar geen reis wordt gemaakt in de komende vakantieperiode. Van de tweeduizend deelnemers aan het Metropolitan Report heeft 16 procent overigens geen herfstvakantie. De overige 43 procent kan nog niet aangeven of hij dit jaar op vakantie gaat in oktober.

Van de bijna zeshonderd mensen die wel op pad gaan, blijft het overgrote deel in Europa. Nederland is uitermate populair: 42 procent van de lezers blijft in eigen land. Nog eens 45 procent zegt wel de grens over te trekken, maar in een Europees land te vertoeven. Niet meer dan 6 procent reist buiten de grenzen van Europa. En bij het reizen vormen partner en familie in acht op de tien gevallen het reisgezelschap, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zomervakantie waarin vaker met vrienden wordt gereisd. Overigens zegt 6 procent van de ondervraagden er in de herfstvakantie alleen op uit te trekken.

Lees verder…

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!