meer inpakken handbagage

Herken de typische toerist

Welk plekje op onze aardbol je ook bezoekt, overal, nou ja bijna overal dan, kom je toeristen tegen. Of reizigers, net als jij! Op het vliegveld, treinstation of onderweg tijdens een van je overnachtingen. Ga jij min of meer anoniem op tussen de locals of val je echt op als een heuse toerist?

We kwamen op de site van Aroundtheglobe een grappig lijstje tegen van typische toeristen die je overal ter wereld herkent. Misschien ben je er zelf ook wel eentje… of anders spot je ze vast op je volgende vakantie!

De klassieke toerist

Je weet het wel, die ene met sandalen en witte sokken, een bermuda, en niet te vergeten: dat dikke heuptasje. Er is geen ontkomen aan, deze toerist spot je over de hele wereld, op iedere bestemming. Ook al wordt het soms gezien als een ernstige mode-flater, sommigen zullen zich daardoor niet tegen laten houden.

De overenthousiaste fotograaf

Van vakantiekiekjes tot selfies en foto’s van nutteloze objecten. Door al deze afbeeldingen zorgt hij ervoor dat de vakantie keer op keer herleeft kan worden. Je zult deze fotograaf dan ook niet vaak naar dezelfde bestemmingen terug zien gaan, er is immers nog zo veel in a zwart/wit vast te leggen. De te dure smartphone, de grote Nikon camera en/of hun enorme tablet verraadt vaak de identiteit van deze toerist.  

De Bepakt-en-Bezakte

Deze persoon is niet te missen op reis, en dan bedoelen we ook letterlijk niet te missen. Bang om dingen te vergeten sleept hij alles mee wat los en vast zit. Hierdoor zorgt de bepakt-en-bezakte altijd weer voor veel oponthoud bij de vliegveld controle, vooral als alles uit de tas gehaald moet worden. Ook op de bestemming zal hij met een grote rugzak, een verbanddoos en zes flessen water niet te missen zijn.

Punctuele Peter

Wie kent hem niet? Punctuele Peter is bepaald geen fenomeen onder de reizigers. Deze toerist is altijd ruim van te voren op het vliegveld aanwezig, gewoon voor het geval dat. Ook zal hij zich altijd vooraan in de rij bevinden, waar deze rij dan ook voor is, en zal wat er ook gebeurt het eerst in én uit het vliegtuig stappen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt wordt door Punctuele Peter wél erg letterlijk genomen. 

De hippe-harem-broek-toerist

Voor als je nog niet voorbereid bent op je exotische, avontuurlijke en relaxte bestemming, zal deze type toerist daar wel voor zorgen. Met de chill-broek, slippers en een dikke knot op het hoofd zal zij volledig relaxed haar vakantie beginnen en eindigen. Haar partner-in-crime, de toffe gozer met dreadlocks, zal haar gedurende de reis vergezellen en net zo chill overkomen als zijzelf.

De zelf-benoemde Fashionista

Iedereen die de Fashionista tegenkomt heeft vaak maar één vraag: hoe dan? Voor iedere dag van haar reis heeft ze een andere outfit gepland en in haar uiteraard über hippe, doch in ruimte beperkte, koffer bevindt zich een heel scala aan schoenen en beautyproducten. Wie haar tegenkomt op vakantie weet vaak niet zeker of het om een toerist of een local gaat, dat is totdat de telefoon tevoorschijn komt en alle hotspots, plus de gezonde veganistische maaltijd, met de perfecte Instagramfilter vastgelegd worden.   

De ik-laat-de-planning-lekker-aan-iemand-anders-over-en-volg-wel toerist

Deze toerist volgt de herder als een trouw schaapje en is meestal onvoorbereid. Want ja, het heet toch niet voor niets een georganiseerde reis? Het ziet er dan ook altijd uit alsof je tijdens je citytrip allerlei schapenkuddes met hun herders ziet, met als bonus dat de herder vaak een leuk gekleurd parapluutje of vlaggetje bij zich heeft.

Het ik-ben-mij-niet-bewust-van-mijn-omgeving type

Kenmerken: luidruchtig, schreeuwerig, lacherig… Kortom, er komt teveel geluid uit dan normaal. Vooral bij bezienswaardigheden waar DUIDELIJK staat dat men stil moet zijn, zal dit type zeker laten merken dat hij of zij aanwezig is. Het zit nu eenmaal in de aard van de mens om dingen juist wel te doen terwijl er staat dat het niet mag.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!