vlucht boeken

Het beste moment om een vlucht te boeken

Je wil een vlucht boeken aan de laagst mogelijke prijs? Dan moet je jouw ticket 54 dagen voor vertrek kopen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Amerikaanse reissite Cheap Air.

Evolutie van de ticketprijzen

Data-analisten onderzochten het voorbije jaar meer dan vier miljoen vluchtgegevens. Ze hielden de evolutie van de ticketprijzen elke dag nauwlettend in het oog vanaf 320 dagen voor vertrek tot de dag ervoor.

Geen last-minute

Uit de resultaten blijkt dat mensen alvast niet tot het laatste moment moeten wachten om een reis te boeken. De reden? De cijfergegevens hebben niet duidelijk aangetoond dat een lastminute de goedkoopste formule is. Integendeel: de prijs voor een ticket is één dag voor vertrek het hoogst. Twee dagen voor het vertrek betaal je de tweede hoogste prijs enzovoort tot en met twee weken voor het opstijgen.

54 dagen

De onderzoekers ontdekten ook de voordeligste dag om een ticket te kopen: 54 dagen voor de vertrekdatum. Maar ze zeggen er wel bij dat dit het geval was in 2013 en dat het om een gemiddelde gaat waardoor het dus zeker niet voor elk reisje geldt.

Vroeger boeken bij populaire bestemming

Als je naar een immens populaire bestemming reist doe je er goed aan om vroeger te boeken omdat de zitjes snel gereserveerd zullen zijn. Zo’n 104 dagen voor vertrek is ideaal. Boek nog eerder, dan bestaat de kans dat je een van de eerste mensen bent die een zitje reserveert. Dat speelt dan weer in je nadeel omdat luchtvaartmaatschappijen hun prijzen pas laten zakken als veel zitjes niet geboekt dreigen te worden. Als iedereen heel snel boekt, dan blijven de prijzen hoog omdat de passagiers de (dure) vraagprijs gewoon betalen.

Geen daling

Is er een constante, hoge belangstelling voor een bestemming? Dan zijn luchtvaartmaatschappijen niet geneigd om de prijzen te laten dalen. Hetzelfde geldt voor vluchten naar bestemmingen met moeilijk te bereiken luchthavens. Hier vliegen weinig concurrenten heen, waardoor de prijs weinig tot niet daalt.

Bron: Nieuwsblad

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Zo geniet je meer van je vakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!