tips boston reizen

Het hoe en waarom van deze 21 bijnamen van wereldsteden

New York City wordt The Big Apple genoemd en Las Vegas is Sin City. Vancouver is The Big Smoke en Londen is The Old Smoke. Bijnamen die we wel kennen, maar niet iedereen kent het verhaal erachter. Waarom worden deze wereldsteden zo genoemd, hoe komen ze aan die bijnaam? Deze infographic zet 21 wereldsteden voor je onder elkaar en legt uit waar de bijnamen vandaan komen.

Waarom New York City The Big Apple is

De bekende bijnaam is natuurlijk die van New York City: The Big Apple. En hoewel deze infographic daar een uitleg voor geeft, zijn er wel meer verschillende versies van in omloop. Het heeft in ieder geval niets met de vorm van een appel te maken en ook niets met gezondheid. Er is een verhaal over ene Eva die vanuit Frankrijk naar New York kwam en er wordt dan weer een verwijzing gemaakt naar het bijbelverhaal over Eva en de appel. Dan is er ook nog een verhaal over het ontstaan van de bijnaam vanuit de jazzscene: in Manhattan viel voor jazzmuzikanten het meeste te halen, daar was de appel het grootst.

Of deze: het komt uit de paardensport. Schrijver John J. Fitz Gerald hoorde het in de stallen en ging het gebruiken omdat hij het mooi vond. In de meeste gevallen is dit de uitleg die gegeven wordt: het komt uit een boek (de uitleg die ook in de infographic wordt gegeven). Amerika is een appelboom, rivieren zijn de takken en steden zijn de vruchten. De grootste stad is dus de grootste vrucht: de Big Apple.
Welke uitleg je ook wilt geloven: begin jaren ’70 werd er door de gemeenten die de stad New York wilde promoten een grote appel gebruikt als campagnebeeld. Vanaf dat moment was de bijnaam definitief.

 

21 bijnamen wereldsteden

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!