tips boston reizen

Het hoe en waarom van deze 21 bijnamen van wereldsteden

New York City wordt The Big Apple genoemd en Las Vegas is Sin City. Vancouver is The Big Smoke en Londen is The Old Smoke. Bijnamen die we wel kennen, maar niet iedereen kent het verhaal erachter. Waarom worden deze wereldsteden zo genoemd, hoe komen ze aan die bijnaam? Deze infographic zet 21 wereldsteden voor je onder elkaar en legt uit waar de bijnamen vandaan komen.

Waarom New York City The Big Apple is

De bekende bijnaam is natuurlijk die van New York City: The Big Apple. En hoewel deze infographic daar een uitleg voor geeft, zijn er wel meer verschillende versies van in omloop. Het heeft in ieder geval niets met de vorm van een appel te maken en ook niets met gezondheid. Er is een verhaal over ene Eva die vanuit Frankrijk naar New York kwam en er wordt dan weer een verwijzing gemaakt naar het bijbelverhaal over Eva en de appel. Dan is er ook nog een verhaal over het ontstaan van de bijnaam vanuit de jazzscene: in Manhattan viel voor jazzmuzikanten het meeste te halen, daar was de appel het grootst.

Of deze: het komt uit de paardensport. Schrijver John J. Fitz Gerald hoorde het in de stallen en ging het gebruiken omdat hij het mooi vond. In de meeste gevallen is dit de uitleg die gegeven wordt: het komt uit een boek (de uitleg die ook in de infographic wordt gegeven). Amerika is een appelboom, rivieren zijn de takken en steden zijn de vruchten. De grootste stad is dus de grootste vrucht: de Big Apple.
Welke uitleg je ook wilt geloven: begin jaren ’70 werd er door de gemeenten die de stad New York wilde promoten een grote appel gebruikt als campagnebeeld. Vanaf dat moment was de bijnaam definitief.

 

21 bijnamen wereldsteden

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!