bikini zelfvertrouwen vakantie

Het meest zelfverzekerd in bikini na je vijftigste

Het zelfvertrouwen van vrouwen in badkleding neemt met de jaren toe. Zo voelen vrouwen zich het meest zelfverzekerd in bikini als ze 59 jaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van een Britse retailer onder 2000 vrouwen. Zes op de tien vrouwen stelt dat ze zich na het passeren van het 59e levensjaar comfortabeler en zelfverzekerder voelen in hun zomerkleding, inclusief de bikini.

De resultaten van het onderzoek zijn opvallend, omdat het dragen van een bikini vaak met jeugdigheid wordt geassocieerd. Maar jonge vrouwen zijn juist minder tevreden met hun lichaam dan oudere vrouwen. Slechts 20 procent van de 18 tot 34-jarige voelt zich goed in haar bikini, zo meldt de Daily Mail.

Zelfvertrouwen

Een derde van de oudere vrouwen zegt dat het zelfvertrouwen over hun lichaam en zomergarderobe met de jaren toeneemt. Hiervoor worden door de respondenten meerdere redenen genoemd. Zo geven ze minder om wat anderen van ze denken. Daarnaast hebben ze geleerd van modefouten die ze in het verleden maakten, zoals onflatterende bikini’s en ongemakkelijke kleding.

Mannen

Mannen ervaren 14 jaar eerder dan vrouwen dat ze zich zelfverzekerd voelen in badkleding. 70 procent voelt zich op zijn 45e jaar het meest comfortabel in een zwembroek. Van de mannen tussen de 35 en 44 jaar is dat slechts een kwart. En van de leeftijdsgroep 45 tot 54 is een derde tevreden met zijn lichaam in badkleding.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!