bikini zelfvertrouwen vakantie

Het meest zelfverzekerd in bikini na je vijftigste

Het zelfvertrouwen van vrouwen in badkleding neemt met de jaren toe. Zo voelen vrouwen zich het meest zelfverzekerd in bikini als ze 59 jaar zijn. Dat blijkt uit onderzoek van een Britse retailer onder 2000 vrouwen. Zes op de tien vrouwen stelt dat ze zich na het passeren van het 59e levensjaar comfortabeler en zelfverzekerder voelen in hun zomerkleding, inclusief de bikini.

De resultaten van het onderzoek zijn opvallend, omdat het dragen van een bikini vaak met jeugdigheid wordt geassocieerd. Maar jonge vrouwen zijn juist minder tevreden met hun lichaam dan oudere vrouwen. Slechts 20 procent van de 18 tot 34-jarige voelt zich goed in haar bikini, zo meldt de Daily Mail.

Zelfvertrouwen

Een derde van de oudere vrouwen zegt dat het zelfvertrouwen over hun lichaam en zomergarderobe met de jaren toeneemt. Hiervoor worden door de respondenten meerdere redenen genoemd. Zo geven ze minder om wat anderen van ze denken. Daarnaast hebben ze geleerd van modefouten die ze in het verleden maakten, zoals onflatterende bikini’s en ongemakkelijke kleding.

Mannen

Mannen ervaren 14 jaar eerder dan vrouwen dat ze zich zelfverzekerd voelen in badkleding. 70 procent voelt zich op zijn 45e jaar het meest comfortabel in een zwembroek. Van de mannen tussen de 35 en 44 jaar is dat slechts een kwart. En van de leeftijdsgroep 45 tot 54 is een derde tevreden met zijn lichaam in badkleding.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ยท
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!