lastminute zomervakantie singles

Hier ergeren we ons het meest aan op vakantie

Verlang je tijdens deze winterse dagen ook zo ontzettend naar de zon? Je bent de enige niet die tijdens het werk weg droomt naar zwoele verre zonnige, warme oorden.. Toch is het eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming niet alleen maar ontspannen en genieten… We ergeren ons ook!

Verschil in vrouwen en mannen

Vrouwen en jongeren blijken zich vaker te ergeren op vakantie dan mannen en ouderen, zo blijkt uit onderzoek dat Zoover heeft laten uitvoeren onder meer dan 2.000 respondenten. Vrouwen ergeren zich het meest aan geluidsoverlast (14%), een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (14%) en ongedierte (11%). Mannen ergeren zich minder aan ongedierte; hun grootste irritatiefactoren zijn geluidsoverlast (14%), slecht weer (13%) en een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (12%).

Jongeren

Verder blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar de grootste hekel heeft aan slecht weer op de vakantiebestemming. Bij 65-plussers geldt dit voor slechts een kwart. Ook ergeren jongeren zich vaker dan andere leeftijdsgroepen aan ongedierte, betalen voor WiFi, rijen voor het all-in buffet en een vlucht-annulering.

Speedo’s en selfies

Ook asociaal rijgedrag, handdoekje leggen, andere Nederlanders, slecht uitzicht en andermans kinderen worden door de ondervraagden als ergernis benoemd. En als man kun je maar beter geen speedo aantrekken bij het zwembad, want ook dat wekt bij menigeen irritatie op. Met name jongeren storen zich hieraan. 37 procent van de Nederlanders ergert zich regelmatig aan andere toeristen die selfies maken op vakantie. Vooral vrouwen hebben hier een hekel aan (39%), terwijl zij het leuker vinden dan mannen om vakantiefoto’s te delen op sociale media.

Geen toeristen

Van de 18 tot 24-jarigen stoort maar 27 procent zich aan toeristen die selfies maken. Deze groep betaalt ook liever niet extra voor een vakantie om geen toeristen tegen te komen. Dit is anders bij Nederlanders van 35 jaar en ouder. Zij betalen graag meer voor een vakantiebestemming zonder toeristen.

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!