Hier kom je geen Nederlander tegen tijdens kerst

Vind jij het heerlijk om tijdens je vakantie allemaal landgenoten tegen te komen of hoop je juist dat je zo min mogelijk Nederlanders tegen het lijf loopt wanneer je op reis bent? Als jij tot die laatste categorie behoort dan heeft Expedia een interessant lijstje voor je opgesteld!

India of IJsland

Ze maakten een overzicht van landen waarvan de grote steden populair zijn onder Europese reizigers maar die in verhouding een heel stuk minder vaak worden bezocht door Nederlanders. Dus… heb je helemaal geen behoefte aan landgenoten tijdens je welverdiende vakantie? Ga dan deze kerstperiode naar India of IJsland!

geen Nederlanders kerst

Dit is de complete top-8:

 

 1. India
 2. IJsland
 3. Egypte
 4. Zwitserland
 5. Polen
 6. Japan
 7. Malta
 8. Mexico

Gekeken naar de top-8 lijst van andere Europese landen, valt op dat IJsland het vaakst op nummer één staat. Opvallend genoeg komt Mexico alleen voor in de Nederlandse lijst van bekende vakantiebestemmingen waar je de minste kans hebt landgenoten tegen het lijf te lopen deze kerst.

Italianen reizen het verst, Zweden het minst ver

Vergeleken met andere Europese landen hoeven de Zweden het minst ver te reizen om hun landgenoten zoveel mogelijk te mijden deze kerst. Daarentegen moeten Italianen juist het verst reizen en de landen buiten Europa opzoeken. Acht van de tien landen die in de Italiaanse top-10 voorkomen bevinden zich op een ander continent.

Voor de Zweden geldt dat juist zeven van de tien landen in hun top-8 in Europa te vinden zijn. Nederland scoort hierbij gemiddeld. We kunnen zowel dichtbij (IJsland, Zwitserland, Polen en Malta) als verder weg (India, Egypte, Japan en Mexico) onze ‘verborgen’ bestemmingen vinden en de kerst daar zoveel mogelijk zonder landgenoten doorbrengen.

Populaire kerstbestemmingen van Nederlanders

Naast de top-8 bestemmingen met de minste kans om landgenoten tegen te komen, geeft de data van Expedia ook inzicht in de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders deze kerst. In vergelijking met het voorgaande jaar ziet de top-8 er voor dit jaar als volgt uit:

Populaire kerstbestemmingen

2014

 1. Verenigd Koninkrijk
 2. Verenigde Staten
 3. Duitsland
 4. Frankrijk
 5. Spanje
 6. Nederland
 7. Italië
 8. Verenigde Arabische Emiraten

2015

 1. Verenigd Koninkrijk
 2. Verenigde Staten
 3. Duitsland
 4. Nederland
 5. Frankrijk
 6. Spanje
 7. Italië
 8. Thailand

Vergeleken met vorig jaar zien we dat de top drie van meest populaire bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers hetzelfde is gebleven.

Vakantie in eigen land stijgt in populariteit

De top-8 reisbestemmingen met de grootste groei in populariteit voor Nederlanders deze kerst ten opzichte van vorig jaar is als volgt:

 1. Nieuw- Zeeland +139%
 2. Nederland +123%
 3. Thailand +111%
 4. Oostenrijk +108
 5. Indonesië +89
 6. België +85
 7. Italië +82
 8. Australië +80%

Nieuw-Zeeland is als vakantiebestemming het meest (+139 procent) in populariteit gestegen onder Nederlanders. Daarnaast is er een grote toename zichtbaar in vakantiegangers die hun kerstvakantie in eigen land doorbrengen. Nederland kent als vakantiebestemming de grootste groei onder Spanjaarden (+129 procent), Noren (+88 procent), Ieren (+95 procent) en Duitsers (+52 procent).

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!