Hier kom je geen Nederlander tegen tijdens kerst

Vind jij het heerlijk om tijdens je vakantie allemaal landgenoten tegen te komen of hoop je juist dat je zo min mogelijk Nederlanders tegen het lijf loopt wanneer je op reis bent? Als jij tot die laatste categorie behoort dan heeft Expedia een interessant lijstje voor je opgesteld!

India of IJsland

Ze maakten een overzicht van landen waarvan de grote steden populair zijn onder Europese reizigers maar die in verhouding een heel stuk minder vaak worden bezocht door Nederlanders. Dus… heb je helemaal geen behoefte aan landgenoten tijdens je welverdiende vakantie? Ga dan deze kerstperiode naar India of IJsland!

geen Nederlanders kerst

Dit is de complete top-8:

 

 1. India
 2. IJsland
 3. Egypte
 4. Zwitserland
 5. Polen
 6. Japan
 7. Malta
 8. Mexico

Gekeken naar de top-8 lijst van andere Europese landen, valt op dat IJsland het vaakst op nummer één staat. Opvallend genoeg komt Mexico alleen voor in de Nederlandse lijst van bekende vakantiebestemmingen waar je de minste kans hebt landgenoten tegen het lijf te lopen deze kerst.

Italianen reizen het verst, Zweden het minst ver

Vergeleken met andere Europese landen hoeven de Zweden het minst ver te reizen om hun landgenoten zoveel mogelijk te mijden deze kerst. Daarentegen moeten Italianen juist het verst reizen en de landen buiten Europa opzoeken. Acht van de tien landen die in de Italiaanse top-10 voorkomen bevinden zich op een ander continent.

Voor de Zweden geldt dat juist zeven van de tien landen in hun top-8 in Europa te vinden zijn. Nederland scoort hierbij gemiddeld. We kunnen zowel dichtbij (IJsland, Zwitserland, Polen en Malta) als verder weg (India, Egypte, Japan en Mexico) onze ‘verborgen’ bestemmingen vinden en de kerst daar zoveel mogelijk zonder landgenoten doorbrengen.

Populaire kerstbestemmingen van Nederlanders

Naast de top-8 bestemmingen met de minste kans om landgenoten tegen te komen, geeft de data van Expedia ook inzicht in de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders deze kerst. In vergelijking met het voorgaande jaar ziet de top-8 er voor dit jaar als volgt uit:

Populaire kerstbestemmingen

2014

 1. Verenigd Koninkrijk
 2. Verenigde Staten
 3. Duitsland
 4. Frankrijk
 5. Spanje
 6. Nederland
 7. Italië
 8. Verenigde Arabische Emiraten

2015

 1. Verenigd Koninkrijk
 2. Verenigde Staten
 3. Duitsland
 4. Nederland
 5. Frankrijk
 6. Spanje
 7. Italië
 8. Thailand

Vergeleken met vorig jaar zien we dat de top drie van meest populaire bestemmingen onder Nederlandse vakantiegangers hetzelfde is gebleven.

Vakantie in eigen land stijgt in populariteit

De top-8 reisbestemmingen met de grootste groei in populariteit voor Nederlanders deze kerst ten opzichte van vorig jaar is als volgt:

 1. Nieuw- Zeeland +139%
 2. Nederland +123%
 3. Thailand +111%
 4. Oostenrijk +108
 5. Indonesië +89
 6. België +85
 7. Italië +82
 8. Australië +80%

Nieuw-Zeeland is als vakantiebestemming het meest (+139 procent) in populariteit gestegen onder Nederlanders. Daarnaast is er een grote toename zichtbaar in vakantiegangers die hun kerstvakantie in eigen land doorbrengen. Nederland kent als vakantiebestemming de grootste groei onder Spanjaarden (+129 procent), Noren (+88 procent), Ieren (+95 procent) en Duitsers (+52 procent).

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!