reisflaters

Hilarische reisklachten in boekvorm

Op zoek naar een reisboek maar wel in de categorie bijzonder grappig? Dan is Flaters in het reistheater echt iets voor jou. Want daarin heeft schrijver Mario de Wilde allemaal hilarische klachten van reizigers gebundeld.

‘Het strand was te zanderig, we moesten onze voeten zelfs wassen toen we terug in de kamer kwamen’, het is maar één van de vele klachten die touroperators, hotels en luchtvaartmaatschappijen al eens te horen krijgen van ontevreden klanten. Al die hilarische klachten bundelde Mario De Wilde in het boek: Flaters in het Reistheater.

Wij zetten enkele toppers op een rijtje:

  • Niemand had ons gewaarschuwd dat er vissen in het water zouden zitten. Onze kinderen waren doodsbang.
  • We gingen met vakantie naar Spanje en hadden een probleem met de taxichauffeurs. Het waren allemaal Spanjaarden.
  • Ik heb in Hongkong een Ray-Ban zonnebril gekocht van vier euro. En nu zie ik dat hij vals is.
  • Ik heb voor het eerst een all-in vakantie geboekt en nu ben ik maar liefst 5 kilo bijgekomen. Jullie hadden dat wel mogen zeggen.
  • We moesten buiten wachten op de boot en op de kade was geen airconditioning.
  • Kunnen we voor die Nijlcruise vanuit Zeebrugge vertrekken?

Mario De Wilde groeide op in het Waasland maar ‘spoelde’ vier jaar geleden aan in Brugge. Op school was hij, volgens bronnen, heel gedreven in het maken van opstellen en -vooral spieken. Vanaf zijn twintigste zette hij zijn eerste journalistieke stappen waarbij hij zich vooral specialiseerde in gastronomie en reizen. Drie boeken heeft hij ondertussen uitgebracht waarvan de twee laatste met een culinaire knipoog naar het Waasland en de Scheldestreek. Beide uitgaven waren goed voor een tweede druk.

Toch bleef Mario, als bevoorrecht frequent flyer, broeden op een speels boek over reizen. Immers, zijn reisreportages zijn doorgaans doorspekt met een persoonlijke visie over alle mogelijke bestemmingen. Reizen is immers telkens opnieuw verrast worden door onverwachte dingen, onbekende mensen die je pad kruisen en toch weer blij als een kind zijn als ‘Home sweet home’ weer opduikt. Mede door zijn vele buitenlandse opdrachten en zijn nauwe contacten met mensen uit de reisbranche, wist Mario dat er veel kattenbelletjes en verborgen schriftjes circuleerden met allerlei anekdotes uit het leven van o.a. reisagenten, piloten en stewardessen, cruisemedewerkers, hoteliers, autocarbestuurders en baliebedienden,

Flaters in het reistheater, Mario De Wilde, Uitgeverij Zorro, 13,95 euro.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!