hitte tips

Hittegolf: zo overleef je tropische temperaturen

Het is extreem en tropisch warm in Nederland. De temperatuur kan oplopen tot boven de dertig graden. Een beetje afkoeling op zijn tijd is dan zeker nodig. Wij vonden een aantal handige tips wat je kunt doen tijdens deze tropische temperaturen. En ze zijn echt niet alleen voor de geluksvogels die nu nog vakantie hebben…

* Hou het huis koel. Zet in de ochtend alles open. Zodra de zon doorbreekt sluit je de boel af en doe je de gordijnen of rolluiken dicht. Zeker weten dat het binnen lekker koel blijft.

* Eet licht, want bij het verteren van een zware maaltijd produceert het lichaam warmte en dat is nu net niet wat je wilt. Zorg bij je maaltijden dus voor voldoende groenten, een lekkere salade, verkoelende watermeloen of ander fris fruit.

* Plan je activiteiten op deze warme dagen anders in. Ga in de ochtend wat doen, zorg dat je in de middag niet teveel activiteiten hebt en trek er aan het eind van de middag weer op uit. Zorg dat je zo vroeg mogelijk boodschappen of andere inkopen doet, want dan is het nog enigszins koel.

* Ga zwemmen, zoek een schaduwplek op om je handdoek neer te leggen en smeer je goed in. Let ook goed op je rug, want deze verbrandt snel tijdens het zwemmen. Gebruik een zonnebrand met een hoge factor. Je wordt dan nog steeds bruin, maar je bent beter beschermd tegen verbranding. Draag eventueel ook een shirt.

* Ga je naar het strand, neem dan een parasol mee of huur er een.

* Ga naar het bos en zoek daar in de schaduw de koelte op. Neem in ieder geval wat bescherming mee tegen de muggen, want die zijn er in het bos met deze temperaturen juist in overvloed.

* Pas op met alcohol. Niets lijkt zo lekker als een verkoelend biertje, maar de kans op uitdroging is groter met alcohol. Dit geldt ook voor koffie, thee en koolzuurhoudende dranken. Drink daarom veel water. Minimaal twee liter per dag. Extra verfrissend is het om het water te combineren met ijs, citroen of munt.

* Draag lichte kleding, want donker absorbeert warmte.

* Geen zwembad binnen handbereik? Zet een plantenspuit met gekoeld water klaar en spuit jezelf regelmatig in. Ook daar zul je van opfrissen!

Bron: Bredanieuws

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!