hitte tips

Hittegolf: zo overleef je tropische temperaturen

Het is extreem en tropisch warm in Nederland. De temperatuur kan oplopen tot boven de dertig graden. Een beetje afkoeling op zijn tijd is dan zeker nodig. Wij vonden een aantal handige tips wat je kunt doen tijdens deze tropische temperaturen. En ze zijn echt niet alleen voor de geluksvogels die nu nog vakantie hebben…

* Hou het huis koel. Zet in de ochtend alles open. Zodra de zon doorbreekt sluit je de boel af en doe je de gordijnen of rolluiken dicht. Zeker weten dat het binnen lekker koel blijft.

* Eet licht, want bij het verteren van een zware maaltijd produceert het lichaam warmte en dat is nu net niet wat je wilt. Zorg bij je maaltijden dus voor voldoende groenten, een lekkere salade, verkoelende watermeloen of ander fris fruit.

* Plan je activiteiten op deze warme dagen anders in. Ga in de ochtend wat doen, zorg dat je in de middag niet teveel activiteiten hebt en trek er aan het eind van de middag weer op uit. Zorg dat je zo vroeg mogelijk boodschappen of andere inkopen doet, want dan is het nog enigszins koel.

* Ga zwemmen, zoek een schaduwplek op om je handdoek neer te leggen en smeer je goed in. Let ook goed op je rug, want deze verbrandt snel tijdens het zwemmen. Gebruik een zonnebrand met een hoge factor. Je wordt dan nog steeds bruin, maar je bent beter beschermd tegen verbranding. Draag eventueel ook een shirt.

* Ga je naar het strand, neem dan een parasol mee of huur er een.

* Ga naar het bos en zoek daar in de schaduw de koelte op. Neem in ieder geval wat bescherming mee tegen de muggen, want die zijn er in het bos met deze temperaturen juist in overvloed.

* Pas op met alcohol. Niets lijkt zo lekker als een verkoelend biertje, maar de kans op uitdroging is groter met alcohol. Dit geldt ook voor koffie, thee en koolzuurhoudende dranken. Drink daarom veel water. Minimaal twee liter per dag. Extra verfrissend is het om het water te combineren met ijs, citroen of munt.

* Draag lichte kleding, want donker absorbeert warmte.

* Geen zwembad binnen handbereik? Zet een plantenspuit met gekoeld water klaar en spuit jezelf regelmatig in. Ook daar zul je van opfrissen!

Bron: Bredanieuws

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!