meer inpakken handbagage

Hoe haal je het meest uit je handbagage?

Een paar dagen op reis met alleen handbagage kan een hele uitdaging zijn, maar met de nieuw te komen richtlijnen van IATA wordt het nog moeilijker. Het nieuwe formaat voor handbagage is namelijk kleiner dan we nu gewend zijn. Dat wordt extra ruimte besparend inpakken. Tips!

Minder inhoud handbagage

Als het aan de IATA ligt en het voorstel erdoor komt dan betekent dit dat we het binnenkort met een handbagage inhoud van 38,5 liter moeten doen. Dat is behoorlijk wat minder dan de 50 liter die nu door de meeste luchtvaartmaatschappijen is toegestaan.

5 x reuze ruimte besparend inpakken

Wist je dat er een zogenaamde ‘clown car style’ inpakmethode bestaat? Je kan dan tot een maand aan kleding in je handbagage krijgen! Als je de stapel kleding ziet liggen en het kleine trolleykoffertje dan geloof je niet dat het er echt in gaat passen, maar het lukt echt!

Inpakken voor vrouwen

Was bovenstaande voorbeeld voor een man, ook voor vrouwen is het mogelijk om voor een week (of twee) aan kleren in je handbagage te krijgen. Deze blogster laat je zien hoe het moet en ze gebruikt daarbij enkele kussenslopen als handige inpaktools. Zo haal je écht meer uit dat kleine koffertje. Dat gaat goed komen dames!

handbagage tips vrouwen

Shampoo & zo

Nu komt het echte knutselwerk want je kunt nog meer ruimte besparen in je handbagage als je de shampoo en conditioner in een rietje verpakt. Vul de rietjes voorzichtig en strijk vervolgens beide uiteindes dicht. Dat doe je door een vel bakpapier boven en onder je rietje te leggen zodat het plastic niet aan je strijkijzer vastplakt. Ook mag je hem niet op ‘te heet’ zetten.

Recycle mini flesjes

Voor wie dit rietjes-strijkijzer ritueel toch echt een brug te ver is hebben we nog een andere besparende inpak-tip: je kent vast die mini flesjes bij iedere drogist voor shampoo, bodylotion etc. die je meeneemt in je handbagage voor een korte trip. Eenmaal thuis heb je vaak restjes over. Gooi die flesjes niet weg, spoel ze om en bewaar voor je volgende reis. Vul ze met wat je nodig hebt, shampoo, conditioner, gezichtslotion… ideaal voor hergebruik en ze nemen echt weinig ruime in.

Make-up

Vrouwen moeten natuurlijk meer inpakken dan alleen shampoo. Je bespaart extra ruimte als je bijvoorbeeld je dagcrème en foundation niet in een flesje of potje meeneemt maar door dit in een lenzendoosje te doen!

make-up inpakken

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!