auto singles vakantie

Hoe je je dit jaar een zomervakantie kunt permitteren

Niet iedereen kan zich elke zomer een vakantie veroorloven. Wil je toch graag op vakantie maar heb je niet genoeg geld? We hebben hier 6 manieren waarmee je misschien wat geld kunt sparen voor een vakantie.

1. Stel een besparingsdoel in
Hoeveel geld heb je nodig om op vakantie te gaan? Om naar je vakantie toe te werken, moet je een bedrag instellen dat je denkt nodig te hebben en dan beginnen met sparen.

2. Maak een uitgavenplan
Als je geen persoonlijk of huishoudbudget hebt, is dit de eerste stap naar het vinden van geld voor je vakantie. Als je geen budget gebruikt, zal je waarschijnlijk verrast zijn hoeveel geld je aan bepaalde dingen uitgeeft. Zodra de meeste mensen de tijd nemen om hun uitgaven te volgen en een budget te maken, vinden ze het meestal eenvoudig om kosten te identificeren waarop ze kunnen bezuinigen.

3. Zoek naar manieren om minder uit te geven
Als je bekijkt waar je je geld aan uitgeeft, optelt wat je uitgeeft en bepaalt hoeveel je wilt uitgeven, dan kunnen de meeste mensen honderden euros vinden die ze opnieuw kunnen toewijzen aan iets anders, zoals schulden aflossen of op een broodnodige vakantie gaan.

4. Zoek naar dingen om geld op te besparen
Er zijn veel dingen waar mensen geld op kunnen besparen waar ze nog niet over hebben nagedacht. Extra besparingen kunnen mogelijk voortvloeien uit slimmere winkelstrategieën, je baan, de overheid of je uitgaven.

5. Laat rekeningen automatisch overschrijven
Je bank kan je helpen bij het instellen van automatische overschrijvingen van je rekening naar een ander account waar je moeilijk geld kan opnemen. Dit kan een hoge rente spaarrekening zijn die niet gekoppeld is aan je bankkaart.

6. Ga op een “staycation”
Als het geld toch te krap is, hoef je nergens heen om te ontsnappen en te ontspannen. “Staycations” zijn populairder dan ooit geworden.

Bron: Womenonline

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!