auto singles vakantie

Hoe je je dit jaar een zomervakantie kunt permitteren

Niet iedereen kan zich elke zomer een vakantie veroorloven. Wil je toch graag op vakantie maar heb je niet genoeg geld? We hebben hier 6 manieren waarmee je misschien wat geld kunt sparen voor een vakantie.

1. Stel een besparingsdoel in
Hoeveel geld heb je nodig om op vakantie te gaan? Om naar je vakantie toe te werken, moet je een bedrag instellen dat je denkt nodig te hebben en dan beginnen met sparen.

2. Maak een uitgavenplan
Als je geen persoonlijk of huishoudbudget hebt, is dit de eerste stap naar het vinden van geld voor je vakantie. Als je geen budget gebruikt, zal je waarschijnlijk verrast zijn hoeveel geld je aan bepaalde dingen uitgeeft. Zodra de meeste mensen de tijd nemen om hun uitgaven te volgen en een budget te maken, vinden ze het meestal eenvoudig om kosten te identificeren waarop ze kunnen bezuinigen.

3. Zoek naar manieren om minder uit te geven
Als je bekijkt waar je je geld aan uitgeeft, optelt wat je uitgeeft en bepaalt hoeveel je wilt uitgeven, dan kunnen de meeste mensen honderden euros vinden die ze opnieuw kunnen toewijzen aan iets anders, zoals schulden aflossen of op een broodnodige vakantie gaan.

4. Zoek naar dingen om geld op te besparen
Er zijn veel dingen waar mensen geld op kunnen besparen waar ze nog niet over hebben nagedacht. Extra besparingen kunnen mogelijk voortvloeien uit slimmere winkelstrategieën, je baan, de overheid of je uitgaven.

5. Laat rekeningen automatisch overschrijven
Je bank kan je helpen bij het instellen van automatische overschrijvingen van je rekening naar een ander account waar je moeilijk geld kan opnemen. Dit kan een hoge rente spaarrekening zijn die niet gekoppeld is aan je bankkaart.

6. Ga op een “staycation”
Als het geld toch te krap is, hoef je nergens heen om te ontsnappen en te ontspannen. “Staycations” zijn populairder dan ooit geworden.

Bron: Womenonline

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!